Arvonlisäveroja voi hakea takaisin ja maksaa ne myöhemmin

Yritys voi pyytää tämän vuoden tammi-, helmi ja maaliskuussa maksamiaan arvonlisäveroja takaisin tekemällä maksujärjestelypyynnön. Yritys maksaa palautetun arvonlisäveron myöhemmin takaisin maksujärjestelyn kautta. Pyynnön maksujärjestelystä voi tehdä OmaVerossa 26.5. alkaen.

Verot on maksettava myöhemmin takaisin

  • maksujärjestelyn kautta voi hakea takaisin yrityksen maksamat arvonlisäverot, joiden eräpäivä oli tammi-, helmi- ja maaliskuussa 2020.
  • helpointa pyyntö on tehdä OmaVerossa 26.5. alkaen. Pyynnön voi tehdä myös 26.5. alkaen Verohallinnon palvelunumerossa 029 497 028 (Maksujärjestelyt ja perintä).
  • kyseessä on laina, eli yritys ei saa pysyvästi pitää palautettavia maksuja. Maksujärjestelyssä yritys sitoutuu maksamaan arvonlisäverot myöhemmin takaisin Verohallinnolle osana maksujärjestelyä ja näille veroille lasketaan 3 prosentin viivästyskorko alkuperäisestä eräpäivästä alkaen.
  • jos yritys on jo aiemmin hakenut maksujärjestelyä ja nyt sitä halutaan täydentää arvonlisäverojen palauttamispyynnöllä, pitää tehdä uusi maksujärjestelypyyntö viimeistään 15.6.2020.

Hyväksytty maksujärjestelypyyntö vaikuttaa veronpalautusten käyttöön

Jos maksujärjestelypyyntösi hyväksytään, Verohallinto ei käytä veronpalautuksia maksujärjestelyyn sisältyvien verojen maksuksi, vaan pääsääntöisesti ne maksetaan yritykselle.

Tekemällä maksujärjestelypyynnön voi myös pyytää perumaan huhti-, touko- ja kesäkuun veronpalautuksien käytön verojen maksuksi. Nämä verot muuttuvat silloin jälleen maksamattomiksi ja ne lisätään mukaan maksujärjestelyyn. Niille kertyy viivästyskorkoa alkuperäisestä eräpäivästä alkaen.

Maksujärjestelypyyntöjen käsittely alkaa kesäkuussa

Maksujärjestelyjen normaalia alempi viivästyskorko edellyttää väliaikaista lakimuutosta. Laki astuu tämän hetken tiedon valossa voimaan kesäkuussa.

Arvonlisäverot palautetaan noin viikon kuluttua hyväksymispäivästä. Veronpalautusten käytön perumiseen liittyen palautukset maksetaan saman aikataulun mukaan.

Maksujärjestelypyyntöjen ja niihin sisältyvien palautuspyyntöjen hyväksymisen ehdoista löytyy lisätietoa Vero.fi:stä: Voit hakea yrityksellesi maksujärjestelyä helpotetuin ehdoin.

Tarkemmat ohjeet arvonlisäverojen palauttamisesta ja miten palauttamisen hakemisesta löytyvät verohallinnon sivuilta.