Kirjanpidon ammattilainen tuo turvaa insinööritoimiston arkeen

Insinööritoimisto Kaappo Oy:n ja Econian yhteistyö käynnistyi vuoden 2004 lopulla, kun pitkään rakennusalalla toiminut Kaappo Laine perusti oman toiminimen. Econia hoiti yrityksen perustamistoimet ja aloittavan yrityksen kirjanpidon sekä muutamaa vuotta myöhemmin muutoksen osakeyhtiöksi.

–Halusin antaa talousasioiden hoidon ihan alkeista lähtien ammattilaisten käsiin, jotta kaikki tulisi tehtyä alusta saakka oikein. Itsellä samojen asioiden hoitoon olisi tuhrautunut aikaa viikkotolkulla, eikä osaaminenkaan olisi riittänyt, Laine kertoo.

Yritys on kasvanut vauhdilla ja samalla yhteistyö Econian kanssa on syventynyt.
–Econia hoitaa oman osansa ja me omamme. Yhteistyömme on osaltaan mahdollistanut yrityksemme nopean kasvun. Kun joka vuosi liikevaihto on tuplaantunut, mutta henkilöstömäärä ei ole kasvanut samassa suhteessa, myös työmäärä on moninkertaistunut. Talousasioissa olen turvautunut oman alansa osaajiin ja luottanut, että homma toimii niin. Hyvin on toiminut.

Pitkän yhteistyön tuomat hyödyt ovat tulleet hyvinkin näkyviksi.
–Säästän järjettömästi aikaa, kun ammattilainen hoitaa talousasiat puolestani. Työajalla voin keskittyä vain työasioihin ja vapaa-ajalla muihin asioihin.

–Tätä turvallisuuden tunnetta en vaihtaisi mihinkään. Tiedän, että asiat hoidetaan oikein, mikä on rakennusalalla tärkeää. Ei tarvitse omassa päässä pyöritellä epäselvyyksiin liittyviä pelkoja. Econialta tulee välittömästi viestiä, jos joku asia vaatii selvittämistä ja asiat selvitetään yhdessä saman tien.

–Saan myös jatkuvasti vinkkejä toimintani kehittämiseksi. Econialla kirjanpito ei ole vain laskelmien tekemistä, vaan kokonaisvaltaista taloudenhoitamista ja neuvontaa, joka auttaa yrittäjää hyödyntämään sellaisia mahdollisuuksia, joita hän ei itse näkisi.

–Työstäni ei tulisi yksinkertaisesti mitään, jos yrittäisin itse hoitaa kirjanpidon ja lakisääteiset ilmoitukset. Sellainen tilanne tarkoittaisi minulle työpaikan vaihtoa, Laine nauraa. Tällä hetkellä kolme henkeä työllistävä Kaappo Oy hoitaa itse palkanmaksun ja laskutuksen.

Yrityksen kasvaessa palkkahallintokin tullaan todennäköisimmin ulkoistamaan.
Sähköiseen taloushallintoon siirtyminen on periaatetasolla jo päätetty.
–Aikaansa pitää seurata. Rakennusalalla ollaan siirtymässä sähköiseen asiointiin, eikä tulevaisuudessa muuten voisi toimiakaan. Asiasta on jo keskusteltu, mutta lopullinen päätös on päässyt venymään, kun olen tehnyt viime kuukaudet 12–14 tuntisia työpäiviä ja kesälomakin jäi väliin. Kyllä sähköinen taloushallinto on meille seuraava askel, Laine näkee.

Kuka?


Kaappo Oy on arkkitehti- ja rakennesuunnitteluun keskittynyt insinööritoimisto, jonka toimenkuvaan kuuluu myös rakennustyömaiden valvonta ja yleinen rakennusalaan liittyvä konsultointi. 


Mitä?

Taloushallinnon palvelut: kirjanpito sekä neuvonta kaikissa talousasioissa


Miksi?

Rakennusalalla korostuu tarve ammattitaitoiseen ja sertifioituun taloushallinnon kumppaniin. Yrittäjä ei pystyisi hoitamaan taloushallintoa muun työn ohessa, lisäksi hän on hakenut kokonaisvaltaista kumppania, joka taloushallinnon lisäksi antaa neuvoja yritystoiminnan kehittämiseksi.