Viikin Helmi pysyy ajan tasalla sähköisen taloushallinnon avulla

Lounasravintola- ja catering-yritys Viikin Helmi on luottanut taloushallinnon kumppaniinsa jo 18 vuotta – oman yrityksen perustamisesta lähtien. Läheinen yhteistyö on kehittynyt viime aikoina entistä sähköisemmäksi.

Sähköinen taloushallinto antaa turvallisuuden tunnetta

– Otimme syksyllä 2014 käyttöön Procountorin sähköisen taloushallinnon ohjelman kirjanpitäjän suosituksesta. Siitä lähtien olen käyttänyt sitä päivittäin, Viikin Helmen toimitusjohtaja Timo Saikkonen sanoo.

– Yrityksen ja tilitoimiston yhteinen sähköinen järjestelmä tekee arjesta helpompaa. Kun ennen keräsimme tositteita kuukauden ajalta muovitaskuun ja huolehdimme niiden toimittamisesta Econialle, niin nyt kaikki onnistuu online. Enää ei tarvitse odotella kuukausittaista pdf-raporttia kirjanpitäjältä, vaan pysymme ajan tasalla koko ajan. Se tuo tekemiseen lisää turvallisuuden tunnetta, Saikkonen jatkaa.

Kuitit talteen kännykällä

Sähköiseen taloushallintoon siirtyminen voi tuntua yrittäjästä haastavalta askeleelta, mutta tosiasiassa siirtyminen voidaan tehdä helposti joko osissa tai kokonaan, myös kesken tilikauden. Viikin Helmessä sähköisestä taloushallinnosta otetaan kaikki hyöty irti myös mobiililaitteissa.

– En ole kokenut järjestelmän käyttöä ollenkaan vaikeaksi. Jos on jonkin verran tietokonetta käyttänyt, niin järjestelmän käyttö ei pitäisi olla vaikeaa. Käytän palvelua päivittäin mm. ostolaskujen vastaanottamiseen, myyntilaskujen tekemiseen, raporttien seuraamiseen, tilin saldojen tarkistamiseen ja tulosten seurantaan. Järjestelmästä näkee kaiken, mitä ylipäätänsä tarvitsee nähdä, toteaa Saikkonen.

– Otin heti käyttöön myös Procountorin mobiiliapplikaation. Voin ottaa kännykällä kuvan kuitista ja lähettää sen suoraan Econialle applikaation kautta. Siten saan kätevästi kuitit yhteen paikkaan, eikä tarvitse pelätä niiden hukkumista.

Yhteistyön sydämessä henkilökohtainen palvelu

Sähköinen taloushallinto ei vähennä tapaamisia kasvotusten tilitoimiston kanssa tai tee yhteistyöstä sen etäisempää – päinvastoin se on tiivistänyt suhteita tilitoimistoon entisestään.

– Se, että Econia on paikallinen toimija, on olennaista yhteistyöllemme. Saan heiltä henkilökohtaista palvelua, eikä tulisi mieleenkään lähettää jollekin anonyymille henkilölle sähköisesti tositteita. Taloushallintoon liittyvät asiat perustuvat luottamukseen ja pitkäjänteisiin suhteisiin, enkä ole koskaan edes harkinnut poislähtöä Econialta. Vaikka asiat sujuvat nykyään sähköisesti, niin tapaamme silti usein myös kasvotusten. Viimeksi tänään pidimme vuosipalaverin kasvotusten, summaa Saikkonen.

Kuka?
Porilainen Lounasravintola- ja catering-yritys Viikin Helmi on perustettu vuonna 1997 ja työllistää 18 henkilöä. Yritykseen kuuluu Lounasravintolat Viikin Helmi , joka sijaitsee Helmentiellä sekä Kuparin Helmi, jonka toimipisteet sijaitsevat Kupariteollisuuspuiston kupeessa Kuparitiellä ja teollisuusalueen sisäpuolella. Lisäksi yrityksen kaiken kattava Catering järjestää tilaisuuksia ja illanviettoruokia niin yksityisille kuin yrityksille.

Mitä?
Kirjanpito, palkkahallinto ja muu taloushallinto täysin sähköisenä palveluna sekä monipuoliset talouden neuvontapalvelut.

Miksi?
Luottamuksellinen ja läheinen yhteistyösuhde paikalliseen tilitoimistoon, jolta saa keskitetysti kaikki taloushallinnon palvelut.