Econia avustaa ukrainalaisten työntekijöidensä perheitä

Ensimmäinen bussi lähti heti sodan sytyttyä perjantaina 25.2. Pöytyältä kohti Ukrainaa. Econian Henkilöstöpalveluiden (Auranmaan henkilöstöpalvelu) Antti Keskitalon ja Janne Vainikkalan koordinoimana ovat vapaaehtoiset lähteneet noutamaan Suomessa työskentelevien ukrainalaisten perheitä ja sukulaisia Suomeen turvaan. Antti ja Janne ovat perheineen vaivojaan säästämättä organisoineet myös vaatteiden, taloustarvikkeiden ja muun tarpeellisen keräystä.

Aiemmat bussit ovat olleet 8 hengen pikkubusseja ja tänään perjantaina lähti Pöytyältä 60-paikkainen Matka-Niinimäki Oy:n bussi kohti Ukrainaa noutamaan sotaa pakenevia turvaan. Pöytyän bussin kanssa yhdessä lähti Orivedeltä Tokeen Liikenne Oy:ltä toinen bussi. Busseissa ovat mukana ukrainalaiset rajalla jo käyneet henkilöt oppaina ja tulkkeina. Etukäteen Ukrainan rajan tuntumaan noutoa valmistelemaan lähti kaksi henkilöä.

Kaikkiaan yli kaksikymmentä ukrainalaista naista ja lasta on jo saapunut Pöytyälle. Ukrainalaisten työntekijöiden majoituksessa käytetyt asunnot on nyt valjastettu perheiden käyttöön ja asuntoihin on kannettu lisää sänkyjä ja lapsille pinnasänkyjä.

Ihmisten auttamishalu on ollut ennen näkemätöntä, sekä yksityiset että yritykset auttavat. Rahaa, ruoka-apua, vaatteita ja jopa asuntoja tulijoiden majoituskäyttöön on tarjottu. Tallink Silja tarjoaa lauttamatkat sekä noutajille että noudettaville ilmaiseksi.

Suuri kiitos jo tässä vaiheessa kaikille asiakkaillemme, muille yrityksille, yhdistyksille ja yksityisille henkilöille avustanne tämän operaation toteuttamisessa!

Lisätietoja:
myyntipäällikkö Antti Keskitalo, antti.keskitalo(a)econia.com, puh. +358 40 509 2326
myyntipäällikkö Janne Vainikkala, janne.vainikkala(a)econia.com, puh. +358 40 762 5691

Kuvassa vasemmalta Zakhar Hrishchenko, Nikolai Solovei ja Janne Vainikkala. Kuva: Antti Keskitalo
Kuvassa vasemmalta Zakhar Hrishchenko, Nikolai Solovei ja Janne Vainikkala. Kuva: Antti Keskitalo
Facebook
Twitter
LinkedIn