Econia helpottaa yritysten korona-arkea: ilmainen sovellus kuittien sähköistämiseen

Taloushallinnon asiantuntijatalo Econia on kehittänyt uudenlaisen, tekoälyyn pohjautuvan mobiilisovelluksen kirjanpitoaineiston sähköistämiseksi. Koska koronavirus on vaikeuttanut pk-yritysten toimintaa tänä keväänä ja moni jatkaa etätöissä yli kesän, Econia päätti antaa sovelluksen asiakkaidensa käyttöön täysin veloituksetta.

–Haluamme tarjota helpon ja turvallisen tavan toimittaa tositteet, vaikka yritys ei olisi vielä siirtynyt sähköiseen taloushallintoon. Kun asiakas lähettää kuitit kirjanpitoon omalla puhelimellaan, voidaan välttää tarpeetonta matkustusta ja lähikontakteja, Econian toimitusjohtaja Elina Salmivala linjaa.

Korona vauhditti järjestelmähanketta – ja muutti maksullisen palvelun ilmaiseksi

–Olemme kehittäneet Econia Pocket -sovellusta ja sen taustalla olevaa järjestelmää lähes vuoden yhdessä tekoälyratkaisuihin ja yritysohjelmistoihin erikoistuneen Koivu Solutions:in kanssa. Koronaepidemia kiritti hankkeen valmistumista ja muutti myös hinnoittelulogiikkamme: maksulliseksi suunniteltu palvelu on nyt ilmainen ja lupaamme sovelluksen käyttäjille jopa alennusta kirjanpidon kuukausimaksuista, Salmivala sanoo.

Mobiilisovellus helpottaa kirjanpidon rutiineja

Econia Pocket -sovelluksella voi kuvata nopeasti erilaiset tositteet – kuten kuitit, sopimukset, myyntiyhteenvedot ja raportit – ja lähettää ne sähköisinä taloushallinnon järjestelmään. Selainpohjainen sovellus toimii kaikissa älypuhelimissa, ja sitä voi käyttää myös tabletilla ja tietokoneella ilman asennuksia.

Sovellus on pilotoitu toukokuussa: positiivisten käyttäjäkokemusten ansiosta se tulee Econian asiakkaiden maksuttomaan käyttöön 2.6.2020 alkaen.

–Yllätyin Econia Pocketin helppokäyttöisyydestä: monisivuisetkin laskut kuvaa ja lähettää minuutissa. Kirjanpitoaineiston sähköistäminen helpottaa kiireisen yrittäjän arkea ja tuo varmuuden siitä, että kaikki tositteet ovat tallessa, pilottiin osallistunut Kauneussalonki Silkin yrittäjä Virpi Nikula sanoo.

–Kun asiakas lähettää meille kuitit heti kulujen synnyttyä, kirjanpitäjä pääsee tekemään kirjauksia aiemmin ja kuukausiraportit valmistuvat nopeammin. Sähköinen aineisto nopeuttaa myös tilinpäätöksiä, Salmivala tiivistää palvelun hyötyjä molemmille osapuolille.

Tekoäly automatisoi kirjanpitoa

Econia Pocketin tekoäly tunnistaa valokuvista ja pdf-tiedostoista toimittajatietoja, selitteitä ja summia helpottaen sekä tositteen lähettäjän että kirjanpitäjän työtä. Käytön myötä tekoäly kehittyy tuntemaan yrityksen kirjanpitokäytännöt.

–Econia esitti meille haasteen kustannustehokkaasta tekoälyratkaisusta. Pitkän yritysohjelmistokokemuksemme, tehokkaiden pilvipalvelualustojen ja niiden uusimman teknologian avulla pystyimme kehittämään tekoälyjärjestelmän ja sen tueksi ohjelmistot, jotka sopivat täydellisesti Econian uuteen toimintamalliin, kertoo Koivu Solutions:in perustajajäsen Sami Lahti.

–Pitkällä tähtäimellä sähköistäminen säästää aikaa ja resursseja niin asiakasyritykseltä kuin tilitoimistoltakin. Koronakriisiä helpottaaksemme päätimme siirtää nämä säästöt suoraan asiakkaillemme alennuksina, Salmivala summaa.

 

Lisätietoja, haastattelu- ja kuvapyynnöt:

Elina Salmivala, Econia Oy:n toimitusjohtaja, KTM, KLT, HHJ PJ, HT
Puh. 040 544 7344, elina.salmivala(a)econia.com
www.econia.com/pocket
www.econia.com

Sami Lahti, Koivu Solutions Oy:n perustajajäsen
Puh. 040 544 4088, sami.lahti(a)koivusolutions.com
www.koivusolutions.com

Econia Pocket on selainpohjainen sovellus kirjanpidon tositteiden sähköistämiseen. Sovelluksella voi kuvata kuitit, laskut ja muut tositteet sekä lähettää ne sähköisinä kirjanpitäjän käsiteltäväksi. Tekoäly tunnistaa ja luokittelee tositteiden tietoja helpottaen kirjanpidon rutiineja.

Econia Oy on vuonna 1996 perustettu kotimainen yritys, joka työllistää yli 100 talous- ja henkilöstöhallinnon sekä kansainvälisen liiketoiminnan asiantuntijaa. Econia toimii 14 paikkakunnalla Satakunnassa, Pirkanmaalla, Keski-Suomessa, Uudellamaalla ja Espanjan Fuengirolassa. Econian liikevaihto on n. 11 M€. Yritys kasvanut voimakkaasti viime vuosina, myös vuoden 2020 kasvuennuste säilyy positiivisena koronakriisistä huolimatta. Lisätietoja: www.econia.com.

Koivu Solutions Oy on tekoälyratkaisuihin ja uuden sukupolven digitalisaatioratkaisuihin keskittyvä yritys, jonka perustajilla on yli 25 vuoden kokemus yritysohjelmien kehittämisestä. Koivu Solutions:in palvelut koostuvat alan konsultoinnista, ohjelmistojen kehittämisestä sekä omista tuotteista kuten Koivu Value Flow Cloud, joka on kehitetty integroimaan Excel-taulukot yrityksen prosesseihin ja muihin järjestelmiin. Lisätietoja: www.valueflowcloud.com.