Econia on hyväksytty Eurooppalaiseen ammatillisen liikkuvuuden portaaliin

Työ- ja elinkeinoministeriö on hyväksynyt Econia Oy:n työllisyyspalvelujen eurooppalaisen yhteistyöverkoston (EURES) jäseneksi. Econia Oy tekee yhteistyötä työ- ja elinkeinoministeriön, KEHA-keskuksen sekä muun TE-hallinnon kanssa.

Rekrytointien kohdennus helpottuu

EURES-jäsenyys mahdollistaa Econialle suoran yhteistyön eurooppalaisten valtiollisten EURES-toimijoiden kanssa ja tuo mukanaan etuja rekrytoinnin kohdentamisessa ja nopeudessa. Jäsenyyden kautta toteutuu myös toimiva yhteistyö eurooppalaisten oppilaitosten kanssa, jolloin Suomeen voidaan houkutella juuri valmistuneita osaajia.

Econialle jäsenyys merkitsee virallista ja arvostettua toimintastatusta eurooppalaisten työntekijöiden työllistymisessä Suomeen. Suomessa on avoinna runsaasti työpaikkoja, joihin tekijöitä Suomen markkinoilta on haasteellista ja jopa mahdotonta löytää. Tiettyjen ammattialojen asiantuntijoiden etsintä Euroopan laajuisesti takaa toimintaedellytykset ja kasvun mahdollisuudet näiden alojen asiakkaille. ”Esimerkiksi tietynlaista hitsaajaosaamista on ollut vaikea Suomesta löytää. EURES-jäsenyys helpottaa ammattitaitoisten työntekijöiden löytämistä asiakkaillemme.”, iloitsee Econian Henkilöstöpalveluiden liiketoimintajohtaja Heimo Alatalo.

EURES parantaa työvoiman liikkuvuutta

EURES on työllisyyspalvelujen eurooppalainen yhteistyöverkosto, joka on perustettu vuonna 1994. Verkoston tarkoituksena on helpottaa työntekijöiden vapaata liikkuvuutta Euroopassa. Verkosto kattaa kaikki EU-maat, Islannin, Liechtensteinin, Norjan ja Sveitsin. Tarkoituksena on, että Euroopan kansalaiset saavat kaikkialla Euroopassa samat mahdollisuudet riippumatta kieli- ja kulttuurieroista, byrokratiasta, erilaisesta lainsäädännöstä ja puutteista tutkintojen tunnustamisessa.

Julkisten työvoimapalveluiden lisäksi myös muut työvoimapalvelut ja organisaatiot, jotka tarjoavat palveluja työnhakijoille ja työnantajille, voivat hakea EURESin jäsenyyttä tai kumppanuutta riippuen siitä, mitä palveluja ne tarjoavat. EURESin jäsen tarjoaa kaikkia EURES-palveluja.

Lisätietoja:
Myyntihallintojohtaja Jaakko Niinisalo, puh. +358 41 317 8183
Myyntipäällikkö Janne Vainikkala, puh. +358 40 762 5691

Tutustu EURES-portaaliin (linkki)

Econia Oy on vuonna 1996 perustettu kotimainen, itsenäinen ja ketjuista riippumaton talous- ja henkilöstöalan asiantuntijayritys, joka työllistää lähes 300 henkilöä päivittäin. Econia toimii 14 paikkakunnalla Satakunnassa, Pirkanmaalla, Keski-Suomessa, Uudellamaalla ja Espanjan Fuengirolassa. Econia on Taloushallintoliiton ja Henkilöstöpalveluyritysten Liiton (HPL) jäsen ja toimintaa ohjaa Bureau Veritaksen sertifioima ISO 9001:2015 -laatujärjestelmä. Econian liikevaihto oli vuonna 2020 yli 11 M€. Lisätietoja: www.econia.com.