Aprillia vai ei – huippupuhujat:

 


Elina Salmivala

KTM, KLT, M.Sc. (Econ), HT-tilintarkastaja, HHJ

Elina Salmivalalla on yli 20 vuoden kokemus taloushallinnon asiantuntijatehtävistä. Hän on tukenut satojen suomalaisten yritysten kasvua niin liikkeenjohdon konsulttina kuin talous- ja henkilöstöhallinnon erityisasiantuntijana.

Elinassa yhdistyvät laaja käytännön kokemus eri kokoisten yritysten taloushallinnon kehittämisestä sekä syvällinen liiketoimintaymmärrys ja yritysjuridiikan tuntemus. Elina on moniosaaja, joka tuntee kansainvälisten yritysten raportointikäytännöt, yritysjärjestelyt, verosuunnittelun, yritysjuridiikan ja laatujärjestelmien kehittämisen. Hän on kysytty puhuja alan tilaisuuksissa ja haluttu kumppani, jonka neuvoihin luotetaan. Elina tähtää strategisiin kumppanuuksiin; moni hänen asiakassuhteistaan onkin kestänyt yli vuosikymmenen.

Elina on Econia Oy:n toimitusjohtaja ja pääomistaja, joka perusti yrityksen vuonna 1996. Elinalla on kauppatieteiden maisterin, KLT-kirjanpitäjän ja HT-tilintarkastajan tutkinnot. Hän on myös hyväksytty hallituksen jäsen (HHJ).

 

Olli-Pekka Rissanen, Johtava asiantuntija, Valtiovarainministeriö

Olli-Pekka Rissanen on työskennellyt valtiovarainministeriössä virkamiehenä vuodesta 2001. Matkan varrella hänellä on ollut monenlaista tehtävää, mutta yksi kantava teema on työssä ollut jo ennen ministeriötä Helsingin yliopistolla: tieto, tiedon hyväksikäyttö ja yhteentoimivuus.

Tällä hallituskaudella agendalla on ollut kolme suurta teemaa: digikärkihankkeet (100 milj. euroa), tietopolitiikka ja taloushallinnon automaatio (RTE, Real Time Economy). Viime vuosina kansainvälisissä asioissa on ollut merkittävää Viron ja Suomen yhteistyö.

 

Kai Salmela, Asiantuntija, Prizztech

Kai Salmela on ollut koko ikänsä kovasti utelias kaiken uuden tekniikan suhteen sekä innokas löytämään ja oppimaan uutta.

Tämän seurauksena hänellä on nyt jo yli kolmekymmentä vuotta takana valtion ja Suomen suurimpien yritysten digiaikaan siirtoa, modernisointia ja tukea IBM:n, VTKK:n ja Tieto Oy:n riveissä.  Nykyään hän toimii Porissa Prizztech Oy:n Robocoast tiimissä tekoälyasiantuntijana ja on jäsenenä Standardisoimisliitto SFS:n ryhmässä, joka edustaa Suomea kansainvälisessä tekoälyn standardisoinnissa.

Teemu Vuorinen, Konsultti, CGI

Talouden analytiikan konsultti. Teemu tuo edistyneemmän analytiikan työkaluja osaksi talouden suunnittelua ja hallintoa. Lisäksi hänellä on laajamittainen tiedolla johtamisen kokemus eri toimialoilta.

 

Mikko Vastela, Tietohallintojohtaja, Johtoryhmän jäsen, LähiTapiola –ryhmä

Mikko Vastela on 53 vuotias valtiotieteiden maisteri ja ekonomisti. Hänellä on opintoja myös tietojenkäsittelyopissa ja EMBA tutkinto. Mikko toimii LähiTapiola –ryhmän tietohallintojohtajana ja on yritysryhmän johtoryhmän jäsen. IT:n kanssa hän on tehnyt töitä jo yli 20 vuoden ajan, erityisesti järjestelmien ja liiketoiminnan kehittämisen parissa. Kokemusta löytyy useista isoista transformaatioprojekteista finanssialalla sekä organisaatioiden kehittämisestä vastaamaan muuttuvan ympäristön tarpeisiin.

Mikko on pidetty luennoitsija: muuttuva ja digitalisoituva työ, tekoäly, robotiikka, ekosysteemit ja kumppanuushallinta sekä IT asiat yleisesti ovat olleet kymmenien esityksien aiheena.

 

Sami Lahti, Co-founder, Koivu Solutions Oy

Sami Lahti omaa yli 25 vuoden kokemuksen yritysohjelmistojen kehittämisestä ja tuotekehityksen johtamisesta. Monet maailman johtavat tuotemerkit kuten Lenovo, Guess, Nokia, Toshiba ja Acer ovat käyttäneet hänen tiiminsä kehittämiä ohjelmistoja. Hänen edelliset työnantajansa olivat amerikkalaiset ohjelmistoyritykset JDA ja i2 Technologies. Nykyisin hän toimii yhdessä muiden ohjelmistokehitysveteraanien kanssa perustamassaan Koivu Solutions Oy:ssä.

 

Juha Takala, Tuotekehitysjohtaja, Heeros Oyj

Juhalla on 15 vuoden kokemus tietojärjestelmäkehityksen ja teknologiakonsultoinnin johtamis- ja suunnittelutehtävistä, laadunhallinnasta ja ratkaisuarkkitehtuureista Nokialla, Accenturella ja Heeroksella. Hänellä on tuotekehityksen tehtävien laajamittainen osaaminen ja johtamiskokemus toteuttajan, teknisen suunnittelijan, ratkaisuarkkitehdin, sekä projekti-/hankepäällikön näkökulmista.

 

Iiro Uusitalo, valkohattuhakkeri

Iiro Uusitalo on suomalainen valkohattuhakkeri, joka työskentelee iltaisin tietoturvatutkijana Team ROT nimisessä valkohattuhakkeriryhmässä. Iiro tunnetaan mm. #kuntahaaste -tempauksesta, joka palkittiin 2017 Vuoden tietoturvatekona ja pääsystä Teslan lähdekoodin Teslan oman haavoittuvuusohjelman parissa. Lisäksi, Viestintävirasto palkitsi Iiron Vuoden tietoturvan suunnannäyttäjä-tunnustus palkinnolla ja Tivi on nostanut Iiron kaksi kertaa suomen TOP100 IT-vaikuttaja listalle.