Econia Safe arkaluonteisten tietojen välitykseen

Käytössämme on nyt salasanalla suojattu Econia Safe arkaluonteisten viestien ja henkilötietojen välitykseen. 1.8.2020 alkaen käytämme Turvapostin sijaan Econia Safe -järjestelmää.

Econia Safe on selaimessa toimiva tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukainen turvallinen viestien välityskanava, jossa viestit säilyvät arkistoituna 14 vuorokauden ajan.

Käyttäjä voi lähettää viestin, vastata viestiin ja liittää niihin liitetiedostoja. Viestien lukeminen tai niihin vastaaminen ei vaadi järjestelmään kirjautumista. Voit vaihtaa käyttöliittymän kieltä painamalla lippu-kuvakkeesta (vaihtoehtoinen suomi ja englanti). Helppoa ja turvallista!

Näin lähetät uuden viestin Econia Safe -palvelussa:

 1. Mene osoitteeseen www.econiasafe.fi ja valitse Lähetä viesti.
 2. Täytä kentät pyydetyillä tiedoilla
  1. Anna sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi
  2. Syötä vastaanottajan sähköpostiosoite
  3. Luo satunnainen salasana painamalla ympyränuoli-painiketta tai voit kirjoittaa kenttään oman salasanan
  4. Lisää viestille otsikko ja kirjoita viesti
 3. Voit lisätä liitetiedostoja painamalla Liitä tiedosto
 4. Lopuksi lähetä viesti.

Näin vastaanotat viestin:

 1. Saat sähköpostiisi ilmoituksen viestin saapumisesta Econia Safe palveluun. Sähköpostiviesti sisältää linkin Econia Safeen. Avaa linkki.
 2. Palvelu kysyy salasanaa, jonka olet saanut joko tekstiviestillä puhelimeen tai muuta kautta lähettäjältä. Syötä salasana ja paina Lue viesti.
 3. Viesti avautuu. Voit tarkastella viestin tietoja ja sisältöä. Mikäli viestissä on liitteitä, liitetiedostot-painike on sininen, mitä painamalla saa liitetiedostot esille.
 4. Vastaa viestiin painamalla Vastaa. Kirjoita viesti viestikenttään ja paina lopuksi Lähetä vastaus. Voit peruuttaa viestin painamalla Peruuta (jo lähetettyä viestiä ei voi peruuttaa).