Pia Kukkasniemi
Talousasiantuntija, VTM

Haasteita ja vaihtelua

Viihdyn Econialla, koska työssä on sopivasti haasteita ja käyttöä omalle osaamiselleni. Työnkuvani talousasiantuntijana on todella vaihteleva; teen kirjanpidon ohella palkanlaskentaa sekä kaikkea muuta taloushallintoa, konsultoin asiakkaita ja selvitän erilaisia asioita heidän puolestaan. Jokainen työpäivä on erilainen, myös asiakkaat ovat erilaisia, mikä tekee arjesta mielenkiintoista. Pidän siitä, että voin itse vaikuttaa työn sisältöön.

Econialaiset ovat työstään pitäviä asiantuntijoita, jotka haluavat kehittää ammattitaitoaan. Tietoa jaetaan avoimesti työyhteisössä, kolleegoilta aina voi kysyä neuvoa, eikä ketään jätetä yksin. Itse nautin työstä, jossa on aina jotakin uutta opittavaa ja uusia haasteita. Tällä alalla on päivitettävä osaamistaan, sillä esimerkiksi lainsäädäntö muuttuu jatkuvasti.

Työaika joustaa oman rytmin ja henkilökohtaisen elämän mukaan, vaikkapa perhe-elämän ja työn yhteensovittaminen on tehty helpoksi. Minulle tuli jo aikanaan työhaastattelussa sellainen olo, että haluan tänne töihin. Vaikka Econialla tehdään tärkeää ja tarkkaa työtä, niin työviihtyvyyttä lisäävät kannustavat työkaverit ja hyvä ilmapiiri.