Isännöintiliiton uutisia

 • Korjausrakentamista pitää tukea kauaskantoisesti myös kriisissä
  on 9.4.2020 at 05:00

  Taloyhtiöiden korjausrakentaminen täytyy pitää käynnissä koronaepidemiasta huolimatta. Akuuttien kriisitoimenpiteiden lisäksi nyt on tärkeää edistää myös kauaskantoisia tukitoimia, sanoo Isännöintiliiton toimitusjohtaja Mia Koro-Kanerva.  Artikkeli Korjausrakentamista pitää tukea kauaskantoisesti myös kriisissä julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.

 • Esimerkki etäosallistumisesta yhtiökokoukseen teknisen välineen avulla
  on 8.4.2020 at 13:30

  Tämä on Isännöintiliiton ja Kiinteistöliiton yhdessä laatima, havainnollistava esimerkki varsinaiseen yhtiökokoukseen osallistumisesta teknisen välineen avulla. Esimerkkiliitteen hyödyntäminen tapahtuu käyttäjän vastuulla. Taloyhtiön hallitus määrittelee tavat, joilla yhtiökokoukseen voidaan osallistua, joten asiakirjaa pitää täydentää näiden tapojen mukaisesti. Liitteen yhteensopivuus yhtiön tilanteeseen kannattaa varmistaa asiantuntijalta. Artikkeli Esimerkki etäosallistumisesta yhtiökokoukseen teknisen välineen avulla julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.

 • Isännöinnin merkitys korostuu koronan talousvaikutuksissa
  on 7.4.2020 at 13:32

  Koronaepidemialla on vaikutuksia talouteen – myös taloyhtiöiden talouteen. Kotitalo kertoo, että jo syksylle ennakoidaan neuvotteluja taloyhtiölainojen lyhentämisestä. Hankalassa taloustilanteessa asiantuntevan isännöinnin merkitys korostuu entisestään. Artikkeli Isännöinnin merkitys korostuu koronan talousvaikutuksissa julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.

 • Asunto-osakeyhtiöiden Suomi.fi-valtuudet laajenivat
  on 3.4.2020 at 09:59

  Suomi.fi-valtuuksia voivat nyt antaa myös osakeyhtiöt tai asunto-osakeyhtiöt, joille on merkitty kaupparekisteriin nimenkirjoitusoikeus kaksi tai useampi yhdessä. Artikkeli Asunto-osakeyhtiöiden Suomi.fi-valtuudet laajenivat julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.

 • Isännöintiliitto kannattaa määräaikaista lakimuutosta, joka mahdollistaa yhtiökokouksien lykkäämisen
  on 3.4.2020 at 09:08

  Yhtiökokouksia voi pian lykätä laillisesti, jos hallituksen esitys määräaikaisesta laista hyväksytään. Koronan aiheuttamien poikkeusolojen vuoksi kevään yhtiökokouksia voi lakimuutosehdotuksen mukaan lykätä yli laissa määritellyn kuuden kuukauden määräajan. Isännöintiliitto kannattaa esitystä. Isännöintiliitto myös kannustaa pitämään yhtiökokouksia jo keväällä etäyhteyksien avulla niissä taloyhtiöissä, joissa se on mahdollista. Artikkeli Isännöintiliitto kannattaa määräaikaista lakimuutosta, joka mahdollistaa yhtiökokouksien lykkäämisen julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.