Lounassetelillä voi maksaa myös ruoan kotiinkuljetuksesta

Verohallinto on muuttanut luontaisetupäätöstä ravintoedun osalta. Muutos koskee ravintoedun käyttämistä ruoan kuljetuskustannuksiin ja tämä määräaikainen päätös on voimassa 24.3.2020-31.8.2020. Tavoitteena on näin vähentää koronaviruksen ravintola-alan yrityksille aiheuttamia taloudellisia vaikeuksia.

Ravintoetua voi käyttää aterian maksamisen lisäksi sen kuljettamisesta aiheutuvien kulujen kattamiseen. Ravintoedun määrään ja muihin ehtoihin ei ole tehty muutoksia. Työnantaja voi tarjota ravintoetuna enintään 10,70 euroa jokaista työssäolopäivää kohti.

Ravintoetua ei voi käyttää pakaste- tai mikroruokiin

Ravintoetua ei voi käyttää einestuotteiden ostamiseen. Kohdennettua maksuvälinettä eli esimerkiksi lounasseteliä, lounaskorttia tai mobiilisovellusta voi kuitenkin käyttää elintarvikemyymälän palvelupisteessä annosteltaviin, mukaan otettaviin annoksiin, kuten salaatteihin tai täytettyihin patonkeihin.

Jos työpaikan oma ruokala on suljettu koronatilanteen takia

Jos työntekijät eivät voi käyttää heille tarjottua ravintoetua työantajan ruokalassa, ei työnantaja ei voi korvata ravintoetua rahana verovapaasti, vaan maksettu raha on aina veronalaista palkkaa. Työntekijöille ei synny ravintoetua niiltä päiviltä, kun ravintoetua ei voi käyttää työnantajan ruokalassa.

Ravintoetu etätyöpäivänä

Etätyönä tehty työpäivä on kotimaan työssäolopäivä, joten työnantaja voi ruokailulipuketta tai muuta kohdennettua maksuvälinettä käyttäen tarjota luontoisetupäätöksen mukaisesti arvostetun ravintoedun etätyöpäiväksi. Edellytyksenä tälle on, että työpäivä kestää normaalin työpäivän verran ja muut edellytykset täyttyvät.

Lue lisää Verohallinnon sivuilta.