Muutoksia rakentamisilmoittamiseen marraskuusta alkaen

Verottajan rakentamisilmoituksiin tulee muutoksia marraskuusta 2019 alkaen. Ilmoituksilla annettavien tietojen määrä vähenee ja ilmoittamisen kanaviin tulee muutoksia. Muutokset koskevat sekä yrityksiä että kotitalouksia.

Muutokset aiheuttavat poikkeuksia loppuvuoden rakentamisilmoitusten aikatauluissa. Syys- ja joulukuun ilmoitusten antamisen määräpäivä on poikkeuksellisesti vasta 5.2.2020.

Rakentamisilmoitukset voi antaa OmaVerossa 8.11.2019 alkaen

  • OmaVerossa voi ilmoittaa useita työnantajia ja urakoitsijoita yhdelle työmaalle ja useita työmaita yhdellä ilmoituksella.
  • Myös mahdolliset lisäselvitykset voi hoitaa OmaVerossa.
  • Ilmoitin.fi:ssä voi antaa uuden tietosisällön mukaisia ilmoituksia 1.1.2020 alkaen
  • Lomake.fi:ssä ei voi enää ilmoittaa 22.10.2019 alkaen

Asiointi OmaVerossa toisen puolesta

Rakentamisilmoituksia voi antaa toisen puolesta veroasioiden hoito -valtuudella, joka oikeuttaa asioimaan valtuuttajan puolesta kaikissa veroasioissa OmaVerossa. Toinen vaihtoehto on pyytää uusi rakentamisilmoittamisen Suomi.fi-valtuus, jonka nimi on rakentamisilmoitukset ja veronumeropyynnöt. Uusi rakentamisilmoitusten valtuus oikeuttaa asioimaan toisen puolesta vain rakentamisilmoitus- ja veronumeroasioissa. Lisätietoa Suomi.fi-valtuuksista ja ohjeita valtuutuksen tekemiseen.

Jos sinulla jo on Katso-roolina Vertailutietojen ilmoittaja, voit käyttää sitä OmaVerossa rakentamisilmoitusten antamiseen. Katso-tunnistautuminen ja Katso-palvelussa annetut valtuudet ovat käytössä Verohallinnon asiointipalveluissa vielä vuoden 2020 aikana.

Rakennusliike voi ilmoittaa perustamansa asunto- tai kiinteistöosakeyhtiön omalla urakkailmoituksellaan.

 

Lisätietoa Verohallinnon sivuilta

Tutustu myös Verohallinnon esittelymateriaaliin muutoksista