PRH alkaa periä maksua myöhästyneistä tilinpäätöksistä

Patentti- ja rekisterihallitus alkaa periä käsittelymaksua myöhässä ilmoitettujen tilinpäätösten rekisteröimisestä. Maksu peritään, jos tilinpäätös saapuu myöhemmin kuin kahdeksan kuukauden kuluessa tilikauden päättymisestä.

Laskutus koskee vain vuonna 2019 ja sen jälkeen päättyviä tilikausia. Tätä aikaisemmin päättyneiltä tilikausilta maksua ei peritä. Ensimmäiset laskut lähetetään tämän vuoden marraskuussa.

Maksu viivästyneestä tilinpäätöksestä on 85 euroa.

PRH lähettää laskun, kun myöhästynyt tilinpäätös on rekisteröity.

Maksu perustuu työ- ja elinkeinoministeriön asetukseen Patentti- ja rekisterihallituksen maksullisista suoritteista (1090/2018).

PRH lähettää muistutusviestin reilusti ennen maksuttoman ilmoittamisajan päättymistä niille osakeyhtiöille ja osuuskunnille, joilta tilinpäätöstä ei ole siihen mennessä vielä saatu.

Muistutusviesti lähetetään siihen sähköpostiosoitteeseen, jonka yhtiö tai osuuskunta on ilmoittanut yritys- ja yhteisötietojärjestelmään (YTJ). Jos yhtiö tai osuuskunta ei ole ilmoittanut sähköpostiosoitetta, kirje lähetetään postitse.

Jos yhtiö tai osuuskunta ei ole ilmoittanut osoitettaan, PRH ei voi lähettää muistutusviestiä.

Osoite- ja yhteystiedot ajan tasalle

Kun osoite- ja yhteystiedot muuttuvat, päivitä ne ilmaiseksi YTJ-palvelussa.

Jotta voit päivittää muuttuneet osoite- ja yhteystiedot, sinulla täytyy olla suomalainen henkilötunnus ja sen lisäksi henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne tai sirullinen henkilökortti (HST-kortti).

Siirry YTJ-palveluun päivittämään osoite- ja yhteystiedot.

Lue tarkemmat ohjeet

osakeyhtiön tilinpäätösilmoituksesta

osuuskunnan tilinpäätösilmoituksesta.

Lisätietoa:
Kaupparekisterin neuvonta
Puh. 029 509 5900

PRH:n poistolistalla on tällä hetkellä 3372 osakeyhtiötä ja osuuskuntaa, jotka eivät ole ilmoittaneet tilinpäätöstään kaupparekisteriin 2,5 vuoden sisällä. Lista kyseisistä yrityksistä löytyy täältä.