Rajaliikennettä avataan asteittain

Rajaliikenteen rajoituksia ja suosituksia puretaan asteittain 14. toukokuuta toistaiseksi.

Schengenin sisärajat ylittävässä liikenteessä sallitaan työsuhteeseen ja toimeksiantoon perustuva työmatkaliikenne sekä muu välttämätön liikenne. Ulkomailta Suomeen työskentelemään saapuvien henkilöiden on valmistauduttava todistamaan maahan saapumisen työhön liittyvät perusteet rajatarkastuksen yhteydessä. Nämä ja ulkorajaliikenteessä jo aiemmin päätetyt rajoitukset ovat voimassa 14. kesäkuuta saakka.

Toistaiseksi ei suositella vapaa-ajan matkustamista ulkomaille.

Maahan saapuville jaetaan kirjalliset ohjeet maahan saapumiseen liittyvistä suosituksista ja määräyksistä. Ohjeistuksista kerrotaan edelleen kuulutuksin sekä ilmoitustauluilla ja opastein maahantulopisteillä. Suosituksena on, että maahan saapuvat henkilöt noudattavat 14 vuorokauden ajan omaehtoista karanteenia.

Kansainvälinen matkustajalentoliikenne saapuu jatkossakin vain Helsinki-Vantaan, Turun ja Maarianhaminan lentokentille.

Kaikessa liikenteessä on edelleen vältettävä mahdollisuuksien mukaan fyysisiä kontakteja ja säilytettävä turvaväli muihin ihmisiin sekä noudatettava hyvää käsi- ja yskimishygieniaa. Lentokentältä tai satamasta poistuttaessa suositellaan oman auton tai taksin käyttöä.

Laivaliikenteen lipunmyynti avataan. Lippuja on sallittua myydä kaikille, joilla on oikeus maahantuloon. Maahantulon edellytykset tarkistetaan satamassa.

Lisätietoa valtioneuvoston sivuilta.