Tekoäly mahdollistaa Econian palvelutarjonnan laajentumisen – Koivu Solutions digitalisoinnin asiantuntijana

Econia Oy rakentaa uusia digitaalisia palveluita, jotka tuottavat lisäarvoa sen asiakkaille helpottaen asiakasyritysten arkea. Tässä kehitystyössä Econia kutsui kokeneet tekijät Koivu Solutions Oy:stä auttamaan.

Econia on kasvanut voimakkaasti viime vuosina yritysostoilla ja asiakkaidensa liiketoiminnan palvelutoimintojen ulkoistuksilla. Econian toimitusjohtaja Elina Salmivala näkee digitalisoinnin ja tekoälyn hyödyntämisen merkityksen ja on sitoutunut uudenlaisen liiketoiminnan kehittämiseen: ”Toimialamme on suuremmassa murroksessa kuin koskaan aikaisemmin – markkinoilla on paljon tarvetta uudenlaisille digitaalisille palveluille, joiden kehittämiseen olemme hyvin sitoutuneita.”

Suomen valtio on aktiivinen toimija ajaessaan muutoksia sähköiseen talouteen laajemminkin. Moni perinteisesti fyysisen muodon omaava tieto on tulevaisuudessa pelkästään digitaalinen. Tämä koskee jo suurelta osin laskuja ja myöhemmin myös kuitteja. Näin Econian asiakkaiden fyysisesti toimistoon kuljettamien paperikuittien määrä alkaa pikku hiljaa vähenemään. Tulevaisuudessa Econia ei enää käsittele fyysistä materiaalia osana tietojenkäsittelyä, vaan liiketoiminta on puhtaasti digitaalista.

Koivu on pitkän kokemuksen omaava digitaalisen liiketoiminnan asiantuntija. Sami Lahti, yksi Koivu Solutions:in perustajista toteaa: ”Digitaalisuus avaa oven tekoälylle ja tekoäly uuden tyyppisille palveluille, jotka tulevat yksinkertaistamaan palvelurakenteita – kunhan ne toteutetaan oikein.” Koivu on Googlen yhteistyökumppani ja start-up ohjelman jäsen. Tätä kautta Koivulla ja Koivun asiakkailla on pääsy uusimpiin tekoälysovelluksiin, joiden kehittäjänä Google on maailman johtava. Koivu on yksi niistä 2 000:sta yrityksestä maailmalla, jotka ovat mukana Googlen ”private alpha” vaiheen tekoälyratkaisujen kehittäjänä.

Econia Oy on vuonna 1996 perustettu kotimainen yritys, joka työllistää lähes 100 talous- ja henkilöstöhallinnon asiantuntijaa. Econia toimii 13 paikkakunnalla Satakunnassa, Pirkanmaalla, Keski-Suomessa, Uudellamaalla ja Espanjan Fuengirolassa. Olemme Taloushallintoliiton ja Henkilöstöpalveluyritysten Liiton (HPL) auktorisoitu jäsen. Toimintaamme ohjaa Bureau Veritaksen sertifioima ISO 9001:2015 -laatujärjestelmä. Econian liikevaihto on n. 10 M€. Olemme kotimainen, itsenäinen ja ketjuista riippumaton talous- ja henkilöstöalan asiantuntijayritys. Lisätietoja: www.econia.com.

Koivu Solutions Oy – pitkän kokemuksen omaavien yritysohjelmistojen kehittäjien perustama yritys, joka keskittyy uusimpien teknologioiden, kuten tekoälyn ja pilvipalveluiden, hyödyntämiseen asiakasyrityksissään. Koivu omaa hyvät suhteet maailman johtaviin teknologiayrityksiin ja myös itse kehittää uusia teknologia ja tuotteita, kuten Koivu Value Flow Cloud palvelua (www.valueflowcloud.com ), joka auttaa yrityksiä pääsemään eroon haavoittuvuuksista Excel-prosesseissa siirtämälle ne pilvipalveluun. Lisätietoja: www.koivusolutions.com