2 minuutin luku

Econia on nyt osa Administer-konsernia

Econia tarjoaa laajat asiantuntijapalvelut talouden, henkilöstöresurssien ja kansainvälisen liiketoiminnan kehittämiseen. Palveluvalikoimaan kuuluu lisäksi mm. harmaan talouden torjunnan asiantuntijapalveluita sekä työoikeudellisia palveluita. Econia on perustettu vuonna 1996 ja konsernin pro forma -liikevaihto vuonna 2021 oli 19,1 miljoonaa euroa. Vuodelle 2022 ennustettu liikevaihto on noin 25 miljoonaa euroa ja käyttökate noin 3 miljoonaa euroa. Yhtiö on kasvanut orgaanisesti sekä yritysostojen avulla. Econia toimii Suomessa 13 paikkakunnalla sekä Espanjan Fuengirolassa. Sen palveluksessa on yli 100 talous- ja henkilöstöhallinnon sekä kansainvälisen liiketoiminnan asiantuntijaa ja lähes 400 vuokratyöntekijää.

”Econian ostaminen on Administerin historian suurin yrityskauppa, ja se vahvistaa asemaamme yhtenä Suomen johtavista talous- ja palkkahallinnon sekä HR-palveluiden tarjoajista mukaan lukien henkilöstövuokraus. Econia on kovassa iskussa: yhtiö on panostanut kasvuun ja tehnyt tämän vuoden ensimmäisen yhdeksän kuukauden aikana liikevaihtoa lähes 40 % enemmän kuin viime vuoden vastaavana ajanjaksona. Kaupan avulla vahvistamme verkostoamme erityisesti länsirannikolla ja saamme uuden, kotimaisille ja kansainvälisille yrityksille suunnatun Compliance- ja Advisory-liiketoiminnan. Kaupan myötä Administer-konserniin tulee myös lisää vahvaa HR-osaamista, kattaen mm. PEO-liiketoiminnan (Professional Employment Organisation eli työnantajapalvelut) sekä henkilöstövuokrauksen – nämä vahvistavat ja laajentavat Administerin strategiaa. Yhdessä Econian kanssa pystymme tarjoamaan asiakkaillemme entistäkin laajemman tuote- ja palveluvalikoiman. Haluankin toivottaa kaikki Econian ammattilaiset osaksi Administer-perhettä ja yhteiselle matkalle kohti älykkäämpää taloushallintoa”, sanoo Administer-konsernin toimitusjohtaja Peter Aho.

”Reilussa 25 vuodessa muutaman hengen konsulttiyrityksestä on kasvanut merkittävä talous- ja henkilöstöhallinnon sekä liiketoiminnan kehittämisen asiantuntija. Aivan kuten Administerkin, Econia on kasvanut voimakkaasti yritysostojen myötä 2010-luvulta alkaen, ja uskon, että yhdessä voimme jatkaa kasvua entistä vahvempina. Arvojemme – luottamus, vastuu, kasvurohkeus ja menestys – avulla luomme jatkossakin Suomeen taloudellista kasvua ja vastuullisempaa liiketoimintaa”, sanoo Econian toimitusjohtaja Elina Salmivala.

 

Econian avainlukuja

Milj. euroa

2020

(tilintarkastettu)

2021

(tilintarkastettu)

Pro forma 2021*

(tilintarkastamaton)

1-9 2022

(tilintarkastamaton)

Liikevaihto

11,2

15,3

19,1

18,8

Käyttökate

0,9

1,5

1,7

2,2

% liikevaihdosta

7,9

10,0

9,0

11,7

Liikevoitto

0,7

1,3

1,5

2,1

Henkilöstö**

230

279

412

431

Oma pääoma (30.9.2022)

     

5,3

Vieras pääoma (30.9.2022)

     

4,4

 

*Vuoden 2021 maaliskuussa tehdystä Auranmaan henkilöstöpalvelu Oy:n yritysostosta johtuen taulukossa on esitetty myös tilintarkastamattomat pro forma -luvut vuodelta 2021. Auranmaan henkilöstöpalvelu Oy sulautui Econiaan 31.3.2022. Pro forma -luvut on laadittu havainnollistamistarkoituksessa ja niiden tarkoituksena on kuvata Econian taloudellista tulosta tilanteessa, jossa em. sulautuminen olisi tapahtunut aikaisempana ajankohtana 1.1.2021.

**Sisältää Econian omat työntekijät sekä vuokratyöntekijät.

 

Yrityskaupan velaton kauppahinta on 20 miljoonaa euroa, ja siitä maksetaan kaupan toteutumishetkellä käteisenä 18 miljoonaa euroa ja kahden vuoden kuluttua 2 miljoonaa euroa joko Administerin osakkeilla tai käteisellä. Myyjinä toimivat Econian perustaja Elina Salmivala (omistaa 81,55 % Econian osakkeista) sekä kolme vähemmistönomistajaa. Lisäksi Econian myyjillä on oikeus enimmillään yhteensä 4 miljoonan euron ehdolliseen lisäkauppahintaan, joka maksetaan joko Administerin osakkeilla tai käteisellä 30.6.2025 mennessä. Lisäkauppahinnan toteutumisen edellytyksenä on Econian liikevaihto- ja kannattavuustavoitteiden saavuttaminen vuosina 2023 ja 2024. Järjestelyn yhteydessä on sovittu, että myyjät sijoittavat osan yrityskaupassa saamistaan varoista Administerin osakkeisiin.

Kauppa rahoitetaan listautumisen yhteydessä osakeannilla kerätyillä varoilla sekä uudella 13 miljoonan euron pitkäaikaisella lainalla kotimaisilta rahoittajilta.

Yrityskauppa on toteutettu tänään. Econia liitetään osaksi Administeria 1.11.2022 lähtien. Econia jatkaa omana yksikkönään ja omalla brändillään osana Administer-konsernia.

 

Lisätietoja:

Peter Aho
Toimitusjohtaja
Administer-konserni
p. 040 501 3661
peter.aho(a)administer.fi

 

Administer lyhyesti

Administer-konserni on suomalainen vuonna 1985 perustettu talous- ja palkkahallinnon palveluja, konsultointipalveluja sekä ohjelmistopalveluja tarjoava yhtiö. Asiakkainamme on kaikenkokoisia organisaatioita pk-yrityksistä suuryrityksiin sekä kuntiin. Tavoitteenamme on uudistaa taloushallintapalvelujen markkinoita kehittämällä uutta teknologiaa ja uusia ratkaisuja. Olemme liikevaihdolla mitattuna yksi suurimmista taloushallintopalvelujen sekä HR- ja palkkahallintopalvelujen tarjoajista Suomessa. Vuonna 2021 liikevaihtomme oli 42 miljoonaa euroa ja työllistimme noin 600 taloushallinnon ammattilaista.

Econia lyhyesti

Econia Oy on vuonna 1996 perustettu kotimainen, itsenäinen ja ketjuista riippumaton talous- ja henkilöstöalan asiantuntijayritys, joka työllistää yli 400 henkilöä päivittäin. Econia toimii 13 paikkakunnalla Satakunnassa, Pirkanmaalla, Keski-Suomessa, Varsinais-Suomessa, Uudellamaalla ja Espanjan Fuengirolassa. Econia on Taloushallintoliiton ja Henkilöstöpalveluyritysten Liiton (HPL) jäsen ja toimintaa ohjaa Bureau Veritaksen sertifioima ISO 9001:2015 -laatujärjestelmä. Econian liikevaihto oli vuonna 2021 yli 19 miljoonaa euroa.  

Muut sisällöt, jotka voivat kiinnostaa sinua

Miksi valita isännöitsijäksi Econia?

Econia on kokonaisvaltainen talous- ja henkilöstöhallinnon asiantuntija, joka tarjoaa monipuolisia palveluita taloyhtiöille ja yrityksille....

Lue lisää →

Econiassa kaksi uutta PHT-tutkinnon suorittanutta

Palkkahallinnon asiantuntijan PHT-tutkinnon on suorittanut tänä vuonna ennätykselliset 109 henkilöä. Tutkintoa suorittamaan haki 250 palkka-...

Lue lisää →

Administer-konsernin Sillalle uusi merkittävä asiakkuus

Econian kanssa samaan Administer-konserniin kuuluva palkka- ja HR-palvelujen asiantuntijayhtiö Silta Oy on saanut uuden merkittävän...

Lue lisää →