Set up -palvelut kansainvälisille yrityksille

Set up -palvelut kansainvälisille yrityksille

Ulkomaisen yrityksen liiketoimintavelvoitteet perustuvat pitkälti kansainvälisiin verosopimuksiin. Se, millaista toimintaa yritys harjoittaa, kuinka pitkään toiminta kestää ja minkä maan verosopimusta yritykseen sovelletaan, on selvitettävä ennen toiminnan aloittamista.

Kansainväliset verosopimukset ja verovelvollisuus

Kansainväliset yritykset kohtaavat usein monimutkaisia verotuksellisia kysymyksiä aloittaessaan toimintansa Suomessa. Suomi on solminut tuloverosopimuksia yli 70 valtion kanssa välttääkseen kaksinkertaisen verotuksen. Autamme yrityksiä ymmärtämään näitä sopimuksia ja selvittämään verovelvollisuutensa Suomessa.

Taloushallinnon-ulkoistamiset-edut

Yrityksen perustaminen ja oikean yritysmuodon valinta

Ulkomaisen yrityksen tulee lähtökohtaisesti valita Suomen toiminnoilleen sopiva yritysmuoto. Monet ulkomaiset yritykset toimivat ulkomaisena yhtiönä tai perustavat esim. sivuliikkeen tai tytäryhtiön Suomeen. Autamme oikean yritysmuodon määrittelyssä.

Kun yritysmuoto ja velvoitteet on määritelty, yritys rekisteröidään Verohallinnon ja/tai Patentti- ja rekisterihallituksen rekistereihin. Suomessa toimivan yhtiön yritysmuoto ja rekisteröinnit määrittävät yhtiön vero- ja ilmoitusvelvoitteita. Mahdollisiin rekistereihin kuuluvat ennakonperintä-, arvonlisävero- ja työnantajarekisteri.

Henkilo-kayttaa-Econian-palveluja

Kiinteä toimipaikka tuo verovelvoitteen 

Mikäli ulkomaisen yrityksen toiminta Suomessa katsotaan muodostavan kiinteän toimipaikan, yrityksen on suoritettava tuloveroa Suomessa harjoittamastaan toiminnasta.

Laajat-neuvontapalvelut

Ennakkoperintärekisteri

Ennakkoperintärekisteriin merkitylle toimijalle maksetusta työ- tai käyttökorvauksesta ei tarvitse toimittaa ennakonpidätystä. Ennakkoperintärekisteriin kuuluminen ei ole pakollista. Mikäli yritys, joka laskuttaa työ- tai käyttökorvauksia, ei ole merkitty ennakkoperintärekisteriin, tulee palvelunostajan toimittaa ennakonpidätys veloitetusta kauppahinnasta.

female-hands-typing-keyboard-netbook-close-up-view-business-concept

Työnantajarekisteri

Työnantajarekisteri on verottajan ylläpitämä rekisteri, johon on listattu tiedot säännöllisesti palkkoja maksavista työnantajista. Työnantajilla on Suomessa erilaisia palkanmaksuun liittyviä velvoitteita, kuten ennakonpidätyksen tekeminen, sairausvakuutusmaksujen maksaminen ja työeläkemaksujen maksaminen.

Palkat ilmoitetaan Suomessa tulorekisterin kautta. Työnantajarekisteriin pitää ilmoittautua, mikäli yrittäjä tai yritys on säännöllisesti palkkoja maksava työnantaja.

PEO-palvelumme on avaimet käteen -palvelu ulkomaisille yrityksille, joilla ei ole paikallista tytäryhtiötä Suomessa.

PEO-mallissa Econia on työntekijöiden rekisteröity työnantaja ja kantaa kaikki työnantajavastuut, mikä antaa asiakasyritykselle mahdollisuuden keskittyä enemmän ydinliiketoimintaansa. 

Lue lisää PEO-palveluistamme →

kansainvaliset-palvelut

Arvonlisäverollisuus ja verorekisteri

Ulkomaalainen elinkeinonharjoittaja, joka harjoittaa liiketoimintaa Suomessa, on täällä arvonlisäverovelvollinen. Yritys on velvollinen rekisteröitymään arvonlisäverovelvollisten rekisteriin, jos yrityksellä on kiinteä toimipaikka Suomessa.

Econia-Hitsaaja
Econia_Symbol

Kun tarvitset kumppania kansainvälistymisessä,

ota yhteyttä, niin jutellaan lisää.

Mikko Hirvilammi

Financial and Advisory Services Manager