1 minuutin luku

Henkilöstön virkistys- ja harrastustoiminta

Virkistys- ja harrastustoiminnalla tarkoitetaan koko henkilöstön viihtyvyyttä ja suorituskykyä ylläpitävää ja parantavaa toimintaa.

 

Verovapaan virkistys- ja harrastustoiminnan tulee olla työnantajan järjestämää, jolloin työnantaja valitsee virkistys- ja harrastustoiminnan tavan ja paikan tai järjestää edun luovuttamalla tilojaan henkilökunnan käytettäväksi yhteisessä virkistys- ja harrastustoiminnassa.

Työnantaja voi järjestää edun myös ulkopuolisen palvelun tarjoajan kautta maksamalla virkistys- ja harrastustoiminnasta suoraan tällaiselle taholle. Työntekijä voi valita työnantajan valmiiksi valitsemista virkistys- ja harrastustoimintapaikoista itselleen sopivan.

Muusta virkistys- ja harrastustoiminnasta poiketen liikunta- ja kulttuuritoiminta katsotaan tietyin edellytyksin verovapaaksi eduksi myös silloin, kun työnantajan tarjoama toiminta on järjestetty omaehtoiseksi eli työntekijä voi siis itse valita haluamansa liikunta- tai kulttuuritoimintatavan, -paikan ja ajankohdan. Liikunta- ja kulttuurisetelit ovat verovapaita 400 euron määrään asti.

 

Itse järjestetty harrastustoiminta

Työnantajan maksukuittia vastaan maksamat palkansaajan itse valitseman harrastuksen tai muun virkistystilaisuuden maksut ovat aina veronalaista palkkaa. Jos työntekijä esimerkiksi varaa itse keilavuoron keilahallilta, maksaa vuoron kustannukset ja työnantaja korvaa työntekijälle kustannukset kuitin mukaisesti kokonaan tai osittain, ei kyseessä ole työnantajan järjestämä verovapaa henkilökuntaetu.

 

Lue lisää Verohallinnon sivuilta.

Muut sisällöt, jotka voivat kiinnostaa sinua

Henkilökuntaedut verotuksessa 2020

Työnantajan kustantama hammashoito henkilökuntaetuna Työnantajan kustantama hammashoito voi olla työntekijälle verovapaa henkilökuntaetu vain, jos se...

Lue lisää →

Econia mukana mahdollistamassa Taina Liekarin matkaa jalkapatikalla Espanjasta Suomeen

Taina Liekari, 52-vuotias kotirouva ja harrastelija-vaellusopas Espanjan Aurinkorannikolta aloittaa 4500 kilometrin vaelluksen Fuengirolasta...

Lue lisää →

Econia Whistle – anonyymi ilmoituskanava

Econia Whistle on ilmoituskanava, jonka avulla organisaation sisällä voi tuoda tiedoksi väärinkäytöksiä ja lainvastaista tai epäeettistä...

Lue lisää →