Pelkkä luottokortti ei pian riitä verkkokaupassa – vaaditaan vahvaa tunnistamista

Pian pelkkä luottokortti ei enää riitä verkkokaupassa maksamiseen. Syyskuussa astuu voimaan uusi maksupalveludirektiivi, joka vaatii asiakkaan vahvaa tunnistamista myös maksukortilla tehtävissä etämaksuissa.

 

Suomalaisissa verkkokaupoissa ja sovelluspohjaisissa palveluissa on oltava käytössä vahva tunnistaminen jo 14. syyskuuta alkaen.

Selainpohjaiset verkkokaupat käyttävät valtaosin pankkien tarjoamaa vahvaa tunnistamista, jolloin ongelmaa ei ole. Sovelluspohjaiset palvelut sen sijaan ovat vaikeuksissa, sillä teknisiä ratkaisuja vahvaan tunnistamiseen ei nopealla aikataululla ole saatavissa.

Vahva tunnistaminen tarkoittaa sitä, että asiakkaan henkilöllisyys on varmistettava vähintään kahden erilaisen tunnistuselementin avulla.

Tähän asti on riittänyt, että asiakas kirjaa verkkopalveluun maksukortin numeron, voimassaoloajan ja turvakoodin. Jatkossa asiakkaan on lisäksi tunnistauduttava pankkitunnuksin tai käytettävä esimeriksi tekstiviestitse saatua kertakäyttöistä salasanaa.

Lue lisää Kauppalehden uutisesta!

Muut sisällöt, jotka voivat kiinnostaa sinua

Hallintarekisteröidyille osakkeille maksetun osingon verotus

Verohallinto on täsmentänyt hallintarekisteröidyille osakkeille maksetun osingon lähdeverolain vaatimuksia. Tiivistämme alle pääkohdat Verohallinnon...

Lue lisää →

Kela siirtyy Suomi.fi -valtuuksiin 1.1.2020

Kela ottaa käyttöön Suomi.fi-valtuudet syksyn aikana. Katso-valtuuksien käyttäminen Kelan palveluissa päättyy 1.1.2020. Kelan Suomi.fi-valtuudet...

Lue lisää →

Velvoittaako uusi rahanpesulaki yritystänne?

Viime kesänä astui voimaan uusi rahanpesua ja terrorismin rahoittamista estävä laki. Listasimme alle uuden rahanpesulain keskeisimmät muutokset....

Lue lisää →