Administer laajentaa ja syventää Compliance-palveluiden tarjontaansa yrityskaupalla

Yhtiötiedote
Administer Oyj 27.6.2023 klo 13.00

Administer laajentaa ja syventää Compliance-palveluiden tarjontaansa yrityskaupalla

Administer-konserniin kuuluva Econia Oy on sopinut yrityskaupasta, jolla Enersense Solutions Oy:n osakekanta siirtyy Enersense International Oyj:ltä Econialle. Yrityskaupan myötä Enersense Solutions Oy:n hallinnoima palvelualusta, henkilöstö ja asiakassopimukset siirtyvät Econialle. Osakkeiden kauppahinta on
1 000 001 (miljoona yksi) euroa, ja kauppahinta maksetaan käteisellä osittain kaupanteon yhteydessä, loppuosa on sovittu maksettavaksi kuukausittain seuraavan vuoden aikana. Kauppa rahoitetaan Econian tulorahoituksella ja ulkopuolisella rahoituslainalla.

Enersense Solutionsin palveluksessa on 11 henkilöä ja se omistaa tilaajavastuupalveluissa käytettävän E-Sense -järjestelmän, joka siirtyy kaupassa Econialle. Enersense jatkaa E-Sense -järjestelmän käyttäjänä ja Econian asiakkaana.

Enersense Solutionsin avainlukuja

Avainluvut 1000 euroa

31.12.2022

31.12.2021     

Liikevaihto

755           

1 170

Liikevoitto/-tappio

-68

68

Henkilöstö

13

12

Oma pääoma

22 

95

Vieras pääoma        

446

586

Vieraassa pääomassa on pääomalaina 280 700 euroa.

Liiketoiminnan tulokseen liittyen tulee huomioida, että Enersense-konsernin sisäinen laskutus on vuosien välillä vaihdellut.

Nyt tehdyllä yrityskaupalla konsernimme panostaa merkittävästi kansainvälisen ja Compliance -liiketoiminnan kasvuun sekä kehitykseen. Econia tuottaa asiantuntijapalveluita, joilla varmistetaan, että yritystoiminta on viranomaisvaatimusten mukaista ja estetään aktiivisesti harmaata taloutta suomalaisissa ja kansainvälisissä investointihankkeissa. Econialla on tässä markkinassa vahva jalansija ja investointi parantaa ja laajentaa palveluiden markkinanäkymiä. Oman palvelualustan hankinnan myötä voimme tarjota merkittävästi parempaa ja kokonaisvaltaisempaa palvelua harmaan talouden torjuntaan ja sääntelynmukaisuuden varmistamiseen. Toivotamme uudet econialaiset lämpimästi tervetulleiksi Administer-perheeseen, sanoo Econian kansainvälisistä palveluista vastaava johtaja Heimo Alatalo.

Lisätiedot:
Heimo Alatalo
johtaja, kansainväliset ja henkilöstöpalvelut
Econia Oy
puh. 050 527 9444
heimo.alatalo(a)econia.com

Kimmo Herranen
toimitusjohtaja
Administer Oyj
puh. 050 560 6322
kimmo.herranen(a)@administer.fi

Kuvassa vasemmalta oikealle liiketoimintajohtaja Jaakko Leivo (Enersense International Oyj), johtaja Arttu Eräpalo (Econia Oy), Vice President Business Development Sami Lahtinen (Enersense International Oyj), johtaja Heimo Alatalo (Econia Oy), toimitusjohtaja Jussi Holopainen (Enersense International Oyj). Head of Compliance Projects, International Services Mika Linnamäki (Econia Oy) puuttuu kuvasta.
Facebook
Twitter
LinkedIn