1 minuutin luku

Harmaan talouden torjunta esillä SuomiAreenassa 27.6.

Harmaan talouden torjunta esillä SuomiAreenassa 27.6. - Econia

 

Harmaan talouden kitkemistä vai kätkemistä – eikö miljardi euroa kiinnosta?

 

Tule seuraamaan keskusteluamme SuomiAreenassa Porissa 27.6. Vaakunan lavalla klo 16 alkaen.

Arvion mukaan Suomessa tehdään vuosittain pimeää työtä 900–1 400 miljoonan euron arvosta, aiheuttaen merkittäviä menetyksiä valtion kassaan verojen ja sosiaalivakuutusmaksujen muodossa.

Muun muassa ravitsemistoiminnassa ja rakentamisessa pimeän palkan maksaminen työntekijöille on yleistä. (Verohallinto: Pimeästä työstä satojen miljoonien vaje valtion kassaan)
Näillä aloilla palkkataso on usein matala, työ on palvelukeskeistä ja käteisen käyttö on yleistä. Iso tekijä on myös keskeisten työehtojen ja viranomaismääräysten noudattamatta jättäminen. Erityisesti alihankintaketjuissa nämä haasteet korostuvat.

Pimeän työn seuraukset yhteiskunnalle ovat merkittäviä. Tulojen menetysten lisäksi pimeät palkat vaikuttavat laajalti muun muassa eläkekertymiin ja erilaisiin etuuksiin, kuten sairauspäivärahoihin ja asumistukiin. Pahimmillaan pimeä työ ja perusteettomien sosiaalitukien nosto moninkertaistavat yhteiskunnalliset haitat. Samaan aikaan rehellisesti ja laillisesti toimivien yritysten asema markkinoilla heikkenee, kun harmaan talouden yrityksen polkevat hintoja.

SuomiAreenan tavoitteena on tuoda yhteiskunnallinen ja ajankohtainen keskustelu kaikkien ulottuville. Tänä vuonna SuomiAreena järjestetään Porissa 25.-28.6.2024. Lähes kaikki SuomiAreenan ohjelmasisällöt ovat myöhemmin katsottavissa myös tallenteina MTV Katsomossa.

Lue lisää harmaan talouden torjunnasta.

Muut sisällöt, jotka voivat kiinnostaa sinua

Harmaan talouden torjunta vahvasti esillä SuomiAreenassa

Administer Groupiin kuuluvan Econian järjestämässä ajankohtaisessa keskustelussa SuomiAreenassatorstaina 27.6. klo 16pureudutaan harmaan...

Lue lisää →

Harmaan talouden torjunnassa Verohallinnolla merkittävä rooli

Administer Groupiin kuuluvan Econian järjestämässä ajankohtaisessa keskustelussa SuomiAreenassatorstaina 27.6. klo 16pureudutaan harmaan...

Lue lisää →

Vastuullisuus pk-yrityksissä: tee liiketoiminnastasi kestävämpää

Vastuullisuus on yksi tämän päivän kuumimmista puheenaiheista, mutta mitä se tarkoittaa käytännössä? Miten pienet ja keskisuuret yritykset...

Lue lisää →