Kirjanpitopalvelut kokeneelta tilitoimistoasiantuntijalta

Econia tarjoaa korkealaatuista kirjanpitopalvelua kaiken kokoisille yrityksille: voit luottaa asiantuntemukseemme myös vaativissa tilanteissa. Kirjanpitäjämme ovat kokeneita talousasiantuntijoita, jotka pystyvät auttamaan laajasti talouden suunnittelussa ja kehittämisessä. Tunnemme eri yhtiömuotojen ja toimialojen kirjanpitokäytännöt, verotuksen ja yhtiöoikeuden.

Laadukas kirjanpito ja lämmin asiakaspalvelu

Kirjanpidon oikeellisuus ja ajantasaisuus ovat meille tilitoimistona kunnia-asioita. 

Tehostamme kirjanpidon prosesseja sähköisen taloushallinnon ohjelmistojen, tekoälyn ja robotiikan avulla. Suosittelemme yrityksellenne sopivaa kirjanpito-ohjelmaa: vertailemme sähköisen kirjanpidon ohjelmistot puolestanne ja teemme kilpailukykyisen tarjouksen. Halutessanne voimme työskennellä myös yrityksenne nykyisillä ohjelmilla.

Tavoitteenamme on aina avoin, luottamuksellinen ja syvä asiakassuhde. Siksi panostamme lämminhenkiseen asiakaspalveluun ja liiketoimintanne ymmärtämiseen.

Oma kirjanpitäjäsi on talouskonsultti

Taloushallinnon asiantuntijana tiedämme, että nykypäivänä pelkkä kirjanpito ja lakisääteisten velvoitteiden täyttäminen eivät riitä. Siksi kutsumme kirjanpitäjiämme talousasiantuntijoiksi. Omalta, nimetyltä kirjanpitäjältäsi saat vastaukset haastaviinkin talouskysymyksiin. Lisäksi suosittelemme yrityksellenne sopivia verotuskäytäntöjä ja autamme yritystoiminnan muutostilanteissa. Panostamme henkilöstön jatkuvaan koulutukseen ja asiantuntemuksen kehittämiseen, mistä todisteena monella kirjanpitäjällämme on arvostettu KLT-tutkinto.

Kirjanpidon asiantuntija pienille ja suurille yrityksille

Econia toimii kirjanpitokumppanina niin pienille yrityksille kuin suurille ja kansainvälisille yhtiöille ja yhteisöille. Asiantuntemuksemme kattaa koko yrityksen elinkaaren perustamistoimista rahoitusvaihtoehtojen kartoittamiseen, kasvun tukemiseen, yritysjärjestelyihin ja liiketoimintakauppoihin. Tunnemme myös suuret kansainväliset hankkeet ja ulkomaisten yritysten tarpeet.

Kirjanpitopalvelumme skaalautuu yrityksen toimialan ja liiketoiminnan mukaiseksi. Koska taloushallinnon keskittäminen kannattaa, meiltä saat saman katon alta markkinoiden johtavat sähköisen taloushallinnon ohjelmistot, palkkahallintopalvelut, talouskonsultointi- ja juridiikkapalvelut, tilintarkastuksen sekä HR-palvelut.

Ota yhteyttä myyntiimme, niin kartoitamme tarpeenne ja teemme teille kirjanpitotarjouksen!

Kysymyksiä kirjanpidosta

Kuukausikirjanpidon lisäksi kirjanpitäjän vastuulla ovat oma-aloitteiset veroilmoitukset, kuukausiraportit sekä tilinpäätös ja veroilmoitus. Kirjanpitäjältä saat myös talouskonsultaatiota aina tarvittaessa.

Kirjanpidon tositteet – kuten osto- ja myyntilaskut, kuitit ja tiliotteet – kertovat, mitä yritys on ostanut, myynyt ja maksanut. Kirjanpitäjä kirjaa tositteet kirjanpitoon. Kirjausten perusteella laaditaan kuukausiraportit ja tilinpäätös.

Nykyisin kirjanpitäjät tekevät paljon muutakin kuin kirjauksia: siksi kutsumme kirjanpitäjiämme talousasiantuntijoiksi. Kirjanpitäjän asiantuntemus on avainroolissa veroratkaisujen suunnittelussa ja suositusten antamisessa yritykselle.

Kirjanpito tuottaa tietoa yrityksen taloudesta sen johdolle, viranomaisille ja sidosryhmille. Oikeellinen kirjanpito on tärkeää, sillä sen perusteella voidaan arvioida esimerkiksi yritystoiminnan kannattavuutta.

Kaikkien yritysten kannattaa pitää kirjanpitoa saadakseen riittävästi tietoa yrityksen taloudesta päätöksenteon tueksi. Kirjanpitovelvollisuus ja kirjanpidon lakisääteiset vaatimukset määräytyvät yrityksen koon ja liikevaihdon mukaan.

Kirjanpidon hinta riippuu yrityksen koosta, sillä liiketoiminnan laajuus ja tarpeet vaikuttavat myös kirjanpitotyön laajuuteen (mm. tositteiden ja tilitapahtumien määrä, taloushallinnon automatisoinnin ja sähköistämisen aste). Ota yhteyttä, niin selvitetään yrityksenne tarpeet ja saat kilpailukykyisen kirjanpitotarjouksen!

Kirjanpitäjän ammattinimikettä ei säädellä, joten periaatteessa kuka tahansa voi kutsua itseään kirjanpitäjäksi – toisinaan tämä saattaa tehdä asiantuntevan kirjanpitäjän löytämisestä hankalaa. Ammattikirjanpitäjän tunnistaa kaupallisesta tutkinnosta ja pitkästä alan työkokemuksesta sekä jatkuvasta osaamisen ylläpitämisestä koulutusten avulla. Esimerkiksi KLT-titteli kertoo, että kirjanpitäjä on suorittanut arvostetun kirjanpidon ja laskentatoimen tutkinnon, lisäksi hänellä on riittävä kaupallinen koulutus ja usean vuoden työkokemus.

Koska kirjanpitäjä on yritykselle strategisestikin tärkeä kumppani, kannattaa varmistaa, että kirjanpitäjän ammattitaito vastaa odotuksiasi. Varmista myös, että valitsemallasi kirjanpitäjällä tai tilitoimistolla on vastuuvakuutus, joka kattaa mahdolliset vahingonkorvaukset.

Yrittäjän on hyvä tuntea kirjanpitoon ja tilinpäätökseen liittyvät peruskäsitteet, sillä yrityksellä itsellään on ensisijainen vastuu kirjanpidon ja tilinpäätöksen laatimisesta sekä hyväksymisestä. Esimerkiksi tase kertoo vakavaraisuudesta ja maksuvalmiudesta ja tuloslaskelma yritystoiminnan tuloksellisuudesta.

Me puhumme aina samaa kieltä kanssasi, emmekä kikkaile termeillä. Oma kirjanpitäjäsi tutustuttaa sinut mielellään kirjanpidon termeihin ja sanastoon.