Sähköinen taloushallinto tukee liiketoimintaa

Sähköinen taloushallinto on tehokasta ja läpinäkyvää. Taloushallinnon sähköistäminen vähentää manuaalista työtä, automatisoi kirjanpidon rutiineja ja tarjoaa pääsyn ajantasaisiin taloustietoihin.

Sähköinen taloushallinto auttaa ennakoimaan tulevaa ja reagoimaan ajoissa muutoksiin. Koska yrityksen taloustiedot löytyvät keskitetysti sähköisestä ohjelmistosta, niin tilitoimisto kuin yrityksen johtokin näkevät kirjaukset reaaliajassa.

Sähköisen taloushallinnon hyödyt

Sähköinen taloushallinto säästää aikaa sekä yritykseltä että tilitoimistolta. Sähköistäminen tehostaa prosesseja ja poistaa turhia manuaalisia työvaiheita, kuten manuaalisen arkistoinnin, myyntilaskujen postituksen ja tositteiden toimittamisen tilitoimistoon. Erillisiä pankkiyhteys- tai laskutusohjelmia ei enää tarvita, koska laskujen maksatus onnistuu samassa järjestelmässä. Tiedon löytäminen helpottuu ja taloushallinnosta tulee mitattavampaa.

Sähköisessä taloushallinnossa pääset käsiksi tuoreimpiin kirjanpito- ja laskutustietoihin juuri silloin, kun tietoa tarvitaan päätöksenteon tueksi. Sähköistäminen tehostaa myyntisaamisten seurantaa ja nopeuttaa usein kassankiertoa.

Sähköinen taloushallinto sopii kaikille yrityksille

Sähköinen taloushallinto sopii sekä pienille että suurille yrityksille, jotka haluavat säästää aikaa ja olla jatkuvasti ajan tasalla. Sähköistäminen tekee taloushallinnosta entistä kustannustehokkaampaa automatisoimalla rutiineja.

Taloushallinnon sähköistämiseen liitetään monesti myytit kalliista hinnasta ja vaikeasta siirtymästä: kumpikaan ei ole totta Econian kanssa. Hyvä sähköisen taloushallinnon järjestelmä skaalautuu yrityksenne tarpeisiin, jolloin maksatte vain siitä, minkä tarvitsette.

Taloushallinnon ohjelmisto tarpeidenne ehdoilla

Sähköisen taloushallinnon ohjelmistot ovat erilaisia, kuten yrityksetkin. Me tunnemme markkinoiden johtavat ratkaisut, sähköisen taloushallinnon haasteet ja eri toimialojen tarpeet. Ohjelmistoriippumattomana asiantuntijana osaamme suositella juuri yrityksenne tarpeiden mukaista ratkaisua.

Econian tarjoamat sähköisen taloushallinnon ohjelmistot ovat helppokäyttöisiä, eivätkä edellytä asennuksia. Selainpohjaiset ratkaisut mahdollistavat työskentelyn ajasta ja paikasta riippumatta.

Siirry sähköiseen taloushallintoon turvallisesti

Pitkä kokemuksemme takaa helpon ja turvallisen siirtymän sähköiseen taloushallintoon – joustavasti haluamassanne laajuudessa.

 

Kysy lisää tai tilaa esittely

Kysymyksiä sähköisestä taloushallinnosta

Sähköisellä taloushallinnolla tarkoitetaan kirjanpidon, osto- ja myyntilaskujen, reskontran, arkistoinnin, palkanlaskennan, viranomaisilmoitusten ja talouden seurannan hoitamista keskitetysti sähköisen taloushallinnon ohjelmistolla. Pilvipohjainen sähköisen taloushallinnon ohjelmisto huolehtii myös tietoturvasta ja varmuuskopioinnista.

Sähköiseen taloushallintoon erikoistuneena tilitoimistona Econia tarjoaa myös kaikki tarvitsemanne oheispalvelut, kuten tulostus- ja skannauspalvelun paperilaskuille, sähköiset viranomaisilmoitukset ja laajat talouskonsultointipalvelut.

Sähköinen taloushallinto sopii erinomaisesti myös pienyritykselle. 

Sähköisen taloushallinnon järjestelmän käyttäjäksi voi siirtyä todella nopeasti, mutta koko siirtymävaiheen kesto riippuu monesta tekijästä: yrityksen koosta, taloushallinnon automatisaation ja tarvittavan tekoälyn määrästä, pankkiyhteyksistä ja yrityksen toimittajista. Yleensä sähköiseen taloushallintoon siirtymisessä kestää kokonaisuudessaan n. kahdesta viikosta kahteen kuukauteen. Teemme kanssasi aikataulun ja suunnittelemme siirtymän huolella, jotta vältämme viiveet. Aikaa pitää varata myös koulutukseen ja uuden järjestelmän käytön opetteluun.

Sähköiseen taloushallintoon voi siirtyä kuukauden vaihteessa, myös kesken tilikauden. Joillekin yrityksille siirtymä voi olla helpompaa suunnitella liiketoiminnan kannalta hiljaisempaan aikaan, mikä ei aina ole tilikauden lopussa. Sähköistämistä ei kannata jäädä odottamaan: hyvin suunniteltu käyttöönotto tekee siirtymästä sujuvaa mihin aikaan tahansa.

Sähköisen taloushallinnon käyttöönoton ja ohjelmistojen riskit kannattaa kartoittaa huolella yhdessä valitun kumppanin kanssa, jotta ne voidaan välttää.

Suurimmat riskit ovat käyttöönottovaiheessa, siksi suunnittelemme ja aikataulutamme käyttöönoton huolella. Alkuvaiheessa virheitä tulee, jos yrityksen käyttäjät eivät tutustu järjestelmään tai ohjelmistotoimittaja ei tarjoa riittävää koulutusta ja tukea. Myös testausta tarvitaan ennen käyttöönottoa.  

Yksi riskeistä on myös se, että valitaan vääränlainen ohjelmisto, joka ei sovi yrityksen tarpeisiin ja arkeen tai vastaa odotuksia. Tarpeet ja ohjelmiston käyttölaajuus pitää ennakoida, jotta valitulla ohjelmalla voidaan hoitaa kaikki toivotut taloushallinnon prosessit ja vaiheet – nyt ja tulevaisuudessa.

Pienyrityksen kannattaa viimeistään nyt siirtyä verkkolaskutukseen. Myös kirjanpidon tositteet kannattaa sähköistää esimerkiksi Econia Pocket -sovelluksen avulla, jotta kaikki kuitit, sopimukset ja muut tositteet löytyvät sähköisinä yhdestä paikasta.

Isommille yrityksille suosittelemme siirtymistä kokonaan sähköiseen taloushallintoon, jolloin kaikki talouteen liittyvä tieto on reaaliajassa saatavilla sähköisen taloushallinnon ohjelmistossa. Sähköisen taloushallinnon ansiosta yritystoimintaan ja talouteen liittyviin muutoksiin voi reagoida nopeammin ja yhteistyö tilitoimiston kanssa syventyy.

Sähköisen taloushallinnon hinta riippuu valitusta ohjelmistosta, sähköistämisen laajuudesta ja yrityksen tarpeista. Sähköisessä taloushallinnossa kannattaa maksaa vain niistä ominaisuuksista, joita käyttää.

On myytti, että sähköinen taloushallinto olisi hinnaltaan aina kalliimpaa kuin perinteinen taloushallinto, sillä sähköistäminen säästää aikaa ja rahaa poistaen monia manuaalisia työvaiheita ja muita ohjelmistoja. Vaikka et näkisi säästöjä heti, ajan kanssa prosessien sähköistäminen maksaa itseään takaisin. Pyydä tarjous myynnistämme, niin voit vertailla kokonaiskustannuksia.

Huhtikuussa 2020 voimaantulleen verkkolaskulain perusteella yrityksellä on oikeus vaatia verkkolaskua. Yritys voi myös hylätä muut kuin sähköiset laskut perustuen EU:n verkkolaskudirektiiviin. Sähköpostilla lähetetty lasku ei ole laissa määritelty verkkolasku. Lue aiheesta tarkemmin artikkelissamme. https://econia.com/olethan-varautunut-verkkolaskulakiin/

Lisää kysymyksiä?

Ota yhteyttä myyntiimme ja tutustu sähköiseen taloushallintoon yrityksenne näkökulmasta.