Taloushallinnon palvelut Econiasta

Yli 25-vuotias Econia on talouden, henkilöstöhallinnon ja kansainvälisen liiketoiminnan moniosaaja

Econian kasvutarinassa heijastuvat yrityksen arvot ja toimintaperiaatteet. Kasvu on syntynyt jatkuvasta intohimosta kehittyä ja auttaa asiakkaita menestymään. Reilussa 25 vuodessa muutaman hengen konsulttiyrityksestä on kasvanut merkittävä talous- ja henkilöstöhallinnon sekä liiketoiminnan kehittämisen asiantuntija.

Juuret henkilöstövuokrauksessa ja tilitoimistopalveluissa

Econian juuret ja kasvutarina henkilöityvät yrityksen toimitusjohtajaan Elina Salmivalaan, joka on yksi yrityksen perustajista.
–Henkilöstövuokraus oli toiminnassamme vahvasti mukana alusta saakka, sillä alkuperäinen liikeideani oli vuokrata omaa työpanostani yrityksille. Ensimmäiset kymmenen vuotta toimimme osana valtakunnallista henkilöstövuokrausketjua. Aloitimme vuonna 1996 toimistotyöntekijöiden vuokrauksella, mutta laajensimme toimintaa pikaisesti eri toimialoille ja tulimme tunnetuksi myös tuotannossa. Nykyisin henkilöstöpalvelumme kattavat rekrytoinnin, HR-palvelut ja työoikeudelliset palvelut.

–Alussa toimintamme perustui pienyritysten kansainvälistymis- ja vientihankkeisiin: rakensimme mm. vientirenkaita Satakuntaan. Kehittämisprojekteissa havahduimme siihen, että suurella osalla yrityksistä taloushallinto oli hoidettu huonosti. Käynnistimme tilitoimistopalvelut vuonna 1999, Elina Salmivala kertoo.

Voimakasta kasvua yritysostoilla

2010-luvulla porilaisesta tilitoimistosta ja henkilöstövuokrausyrityksestä kasvoi monialainen asiantuntijatalo, joka tarjoaa saman katon alta taloushallinnon, henkilöstöpalvelut, isännöinnin ja kansainväliset palvelut. Vuosikymmenen alussa Econia kasvoi voimakkaasti: liikevaihto ylsi 20% kasvuun useampana peräkkäisenä vuotena. Uusia Econia-toimipisteitä avattiin yritysostojen kautta Ikaalisiin, Harjavaltaan, Mänttä-Vilppulaan, Sastamalaan, Raumalle, Keuruulle, Kankaanpäähän, Jyväskylään ja Tampereelle.

Yli 25-vuotias Econia jatkaa kasvuaan kotimaisena, avainhenkilöidensä omistamana asiantuntijaorganisaationa. Econia on yksi toimialansa merkittävimmistä yrityksistä Satakunnassa ja on viime vuosina vahvistanut asemiaan Pirkanmaalla ja Keski-Suomessa. Econialla työskentelee n. 150 vakituista työntekijää, toimipaikkoja on 13 paikkakunnalla Suomessa ja liikevaihto on 19,1 miljoonaa euroa (2021). Econian osaaminen on ainutlaatuista koko Suomessa.

11.11.2022 Administer Oyj osti Econian koko osakekannan ja yritys on nyt osa Administer-konsernia.