Administer Pulssi-webinaari: Harmaa talous ja sen torjunta alihankintaketjussa

Keskiviikkona 15.3.2023, klo 14-15

Harmaa talous tarkoittaa taloudellisia toimintoja, jotka tapahtuvat lain ja verosäännösten ulkopuolella. Alihankintaketjussa harmaan talouden muodot voivat ilmetä esimerkiksi pimeänä työnä, veropetoksina tai veronkiertona, laittomana maahanmuuttona, ihmiskauppana ja muina vastaavina rikoksina.

Harmaan talouden torjunta alihankintaketjussa vaatii monenlaista toimenpiteitä. Yritysten on ensinnäkin pidettävä huolta siitä, että ne valitsevat alihankkijoita, jotka toimivat laillisesti ja noudattavat lakia ja säännöksiä. Yritysten on myös tärkeää varmistaa, että heidän alihankkijansa toimivat vastuullisesti ja eettisesti.

Yritysten on myös tärkeää varmistaa, että ne noudattavat itse lakeja ja säännöksiä ja että ne raportoivat verotiedot ja maksavat veronsa asianmukaisesti. Tämä on erityisen tärkeää, koska harmaan talouden muodot voivat leviää helposti koko alihankintaketjuun.

ASIANTUNTIJAT

Asiantuntijoina johtaja Heimo Alatalo, kansainväliset palvelut ja henkilöstöpalvelut, Econia Oy ja vastaava lakimies Ville Wartiovaara Rakennusteollisuus RT ry.  Tilaisuuden fasilitaattorina toimii Head of Business IT Riina Kosonen Administer-konsernista.

SISÄLTÖ

  • harmaa talous Suomessa
  • harmaan talouden yhteiskunnalliset vaikutukset
  • miten harmaata taloutta vastaan voidaan taistella?
  • case-esimerkkejä harmaan talouden torjunnasta isojen projektien alihankintaketjuissa

Osallistuminen on ilmaista. Ilmoittauduttuasi tapahtumaan, saat webinaarilinkin sähköpostiisi lähempänä tilaisuutta.
Ilmoittaudu mukaan

Facebook
Twitter
LinkedIn