Administer tukee ukrainalaisten yhdistystä Suomessa

Administer-konserni jatkaa hyvän tekemistä ja ukrainalaisten tukemista tarjoamalla Ukrainalaisten Yhdistykselle Suomessa kirjanpito- ja tilinpäätöspalvelut ilmaiseksi. ”Mielestäni on hienoa, että voimme auttaa tätä tärkeää työtä tekevää yhdistystä ihan konkreettisella käytännön tasolla.”, toteaa yhdistyksen kirjanpitäjä Heikki Manninen.

Ukrainalaisten Yhdistys Suomessa on vuonna 1997 perustettu Helsingissä sijaitseva yhdistys. Yhdistyksen päätavoitteina ovat Suomessa asuvien ukrainalaisten yhdistyminen ja edustaminen, ukrainalaisen kulttuurin saavutusten säilyttäminen ja Ukrainan tunnetuksi tekeminen laajalle yleisölle.

Venäjän hyökättyä Ukrainaan yhdistys alkoi heti keskittämään toimintaansa Suomeen tulevien ukrainalaisten ja Ukrainassa vielä olevien auttamiseksi. Yhdistyksen ensimmäisiä hankkeita olivat logistiikkakeskuksen ja Ukrainalaisten Keskuksen perustaminen.

Vantaalla sijaitsevassa logistiikkakeskus toimii yhteistyössä Auta Ukrainaa – lahjoituspalvelun kanssa keräten ja kuljettaen lahjoitettuja tavaroita ja ruokaa Ukrainaan.

Logistiikkakeskuksessa työskentelee 60 vapaaehtoisen tiimi, joka koostuu sotaa pakoon lähteneistä ukrainalaisista, Suomessa jo pitkään asuneista ukrainalaisista ja suomalaisista. He lajittelevat kaksi kertaa viikossa lahjoituksena saadut tavarat ja tarvikkeet, jotka he pakkaavat ja lastaavat rekkoihin ja henkilöautoihin Ukrainaan kuljetettavaksi.

Tähän mennessä Logistiikkakeskuksesta on toimitettu Ukrainaan jo n. 7000 m³ tarvike- ja ruoka-apua 46 rekan ja lukemattomien henkilöautojen avulla.

Lue lisää

Kuvassa: vasemmalla Tanja (Tetyana) Mustonen, Ukrainalaisten yhdistys Suomessa ry:n projektikoordinaattori, Administerin toimialapäällikkö Kari Anttila ja Vassili Goutsoul yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja.

Facebook
Twitter
LinkedIn