Econia avustaa kausityöntekijöitä testauksissa ja rokotuksissa sekä järjestää karanteeniasunnot

Koronapandemia on pakottanut kausi- ja kesätyöntekijöitä maahan tuovat yritykset tarkentamaan turvallisuustoimiaan ja käytänteitään. Ensiarvoisen tärkeää on turvata työntekijöiden terveys ja estää taudin leviäminen. Samoin yritykset, joissa kausityöntekijät työskentelevät, ottavat pandemian vakavasti ja toimivat vastuullisesti.

Henkilöstöpalveluyritysten liitto HPL on laatinut jäsenyritystensä käyttöön alan ulkomaisten työntekijöiden rekrytoinnin pelisäännöt. Osana näitä on tärkeää ohjeistaa työntekijää keskeisistä asioista jo ennen Suomeen tuloa sekä huolehtia työntekijästä myös Suomeen saapumisen jälkeen.

Kausityöntekijöistä pidetään huolta pandemian keskellä

Viime vuonna toteutuneen Auranmaan henkilöstöpalvelut Oy:n yritysoston kautta Econiaan jalkautui uudenlainen palvelumalli ja toimintatapa ulkomaalaisten työntekijöiden sopeuttamisessa.

Uudesta ulkomailta saapuvasta työntekijästä huolehditaan heti maahan saapumisesta lähtien. Tulijoita ohjeistetaan vaihtamaan maskia matkan aikana ja sen jälkeen riittävän usein. Uusi työntekijä noudetaan suoraan lentokentältä tai lähimmältä asemalta. Näin korona-aikaan vakiintunut käytäntö vähentää minimiin maahan tulevan uuden työntekijän liikkumista julkisilla kulkuvälineillä ja julkisilla paikoilla ennen testauksia ja karanteeniaikoja.

Koronatestauksia tehdään työskentelyn aikana aina tarvittaessa ja avustamme työntekijöitämme myös rokotteiden ottamisessa, mikäli niitä otetaan Suomessa.

”Työntekijät kuljetetaan Pöytyälle, jossa heitä varten ovat valmiina mahdollisesti tarvittavat karanteeniasunnot ja jossa yhteistyössä paikallisen terveyskeskuksen kanssa suoritetaan koronatestaukset. Heidän puolestaan voidaan käydä tarvittaessa myös esim. ruokakaupassa.” kertoo myyntipäällikkö Janne Vainikkala Econiasta. Karanteeniasuntoja ja -palvelua tarjotaan myös muille yrityksille.

Econia hoitaa työntekijöille verokortit ja muut viralliset luvat ja paperit kuntoon ennen kuin työntekijä siirtyy asiakasyrityksen toimipisteelle.

Hyväksi havaittua ja koronaturvallista palvelutapaa jatketaan luonnollisesti myös tämän vuoden ulkomailta saapuvien kausi- ja kesätyöntekijöiden suhteen. Asiakkaan kanssa voidaan myös yhdessä räätälöidä juuri heidän tarpeisiinsa vastaava palvelumalli.

Myös HPL haluaa muistuttaa, että kausityöntekijöistä huolehtiminen on tärkeää, jotta kausityöntekijät tulevat Suomeen uudestaankin ja myös kertovat positiivisia kokemuksia Suomessa työskentelystä kotimaassaan.

Lisätietoja: myyntipäällikkö Janne Vainikkala, janne.vainikkala@econia.com, puh. +358 40 762 5691

Facebook
Twitter
LinkedIn