Econia nousi uutena yrityksenä henkilöstöalan TOP20-listalle

Henkilöstöalan palveluiden TOP20-listan yritysten liikevaihdon arvo oli tammikuussa 126,6 miljoonaa euroa. Kasvua edellisen vuoden tammikuuhun verrattuna oli 12,5 prosenttia. 

Econia nousi nyt uutena TOP20-listalle, sijalle 19. Listan yritysten suuruusjärjestys lasketaan 12 kuukauden kumulatiivisen liikevaihdon mukaan. Econia on osa Administer-konsernia.

PEO on kasvava osa-alue

Econian henkilöstöalan toiminnot koostuvat perinteisen henkilöstövuokrauksen lisäksi PEO-toiminnasta sekä alkutuotannon kokonaiskonseptista. PEO (Professional Employer Organization) tarkoittaa työvoiman ulkoistuspalveluja siten, että henkilöstöyritys toimii työnantajayrityksenä työntekijöille Suomesta ulkomaille tai ulkomailta Suomeen.

– Käytännössä esimerkiksi toimimme työnantajana, jos suomalainen työntekijä on löytänyt työpaikan ulkomaisesta yrityksestä, joka ei halua perustaa toimipaikkaa Suomeen tai kun ulkomaisia erityisasiantuntijoita tulee työskentelemään suomalaisiin yrityksiin, Econian myyntihallintojohtaja Jaakko Niinisalo kuvailee.

Alkutuotannon sesonki alkamassa

Econialla PEO-palveluiden lisäksi tärkeässä roolissa ovat alkutuotannon työpaikat. Tarvetta maatalous- ja puutarhatöissä on pääosin kausityölle huhtikuusta elokuun loppuun. Näistä alkutuotannon työntekijöistä valtaosa on muita kuin suomalaisia.

– Meillä on työntekijöitä kahdestakymmenestä eri maasta. Sodan alettua ukrainalaisista tuli ylivoimaisesti suurin ryhmä. Olemme tehneet yhteistyötä vastaanottokeskusten kanssa ja järjestäneet ukrainalaisille töitä ja asuntoja, Econian liiketoimintajohtaja Heimo Alatalo toteaa.

Lue lisää Henkilöstöalan sivuilta.

Facebook
Twitter
LinkedIn