Muutoksia tulorekisteri-ilmoittamiseen

Tulorekisteri-ilmoittamiseen on tulossa muutoksia 2021 alkaen. Eläkkeet ja etuudet ilmoitetaan jatkossa tulorekisteriin. Toinen iso muutos on, että myöhässä ilmoitetuista palkoista ja niihin liittyvistä muista suorituksista määrätään jatkossa myöhästymismaksu.

Tulorekisteriin ilmoitettavat eläkkeet ja etuudet

Suuri osa eläkkeistä ja etuuksista ilmoitetaan ensi vuodesta alkaen tulorekisteriin. Tulorekisteri-ilmoitettaviin eläkkeisiin kuuluvat mm. lakisääteiset vanhuuseläkkeet, osa-aikaeläkkeet, urheilijaeläkkeet, työttömyysetuudet, vuorottelukorvaukset, kotihoidontuen hoitorahat ja kuntien maksamat vauvarahat. Nämä ilmoitukset korvaavat aiemmin Verohallinnolle tehdyt ilmoitukset.

Myöhästymismaksuja tulorekisteristä

Siirtymäkauden 2019 – 2020 aikana on myöhästymismaksuja tulorekisteri-ilmoituksista määrätty vain poikkeustilanteissa. Vuoden vaihteen jälkeen myöhästymismaksua aletaan periä maksetuista suorituksista, eduista ja takaisinmaksuista, jos ne on ilmoitettu myöhässä. Etuustietojen ilmoittamisessa ensi vuosi on siirtymäaikaa ja myöhästymismaksu määrätään vain poikkeuksellisesti.

Lue lisää Tulorekisterin sivuilta.