Vältä protestilista – tee maksusuunnitelma ajoissa

Onko yritykselläsi erääntyneitä saamisia, minkä vuoksi on kertynyt verovelkaa? Helmikuun lopussa maksamattomat verovelat joutuvat protestilistalle. Vielä ehdit hoitaa asiat kuntoon ja välttää tietojen julkaisun sekä Kauppalehdessä, Taloussanomissa ja Virallisen Lehden protestilistalla että verkkojulkaisuissa. Tehdään maksusuunnitelma heti ja ehkäistään mainehaitta!

Miten Econia voi auttaa yritystänne?

Voit valtuuttaa meidät sopimaan yrityksesi puolesta maksujärjestelyistä. Suunnittelemme sinulle sopivan maksuaikataulun ja ehdotamme sitä verottajalle. Maksujärjesteltyjä veroja ei julkaista protestilistalla. Huomioithan, että ulosottoviraston kanssa tehty maksusuunnitelma ei estä verovelkojen julkaisemista protestilistalla.

Suora yhteydenotto tilitoimistosta on todettu tehokkaaksi ja nopeaksi keinoksi myös saatavien perinnässä. Me Econialla voimme ottaa yhteyttä suoraan asiakkaaseesi ja sopia mahdollisesta maksuaikataulusta, välittömästä maksusta, laskun siirtämisestä perintätoimistolle tai täytäntöönpanosta suoraan ulosottoon.

Olethan ajoissa meihin yhteydessä, niin kartoitetaan yhdessä sinulle sopivin vaihtoehto!

Elina Salmivala

Toimitusjohtaja, HT-tilintarkastaja
KTM, KLT,  HHJ, M.Sc. (Econ)
puh. 040 544 7344
elina.salmivala@localhost

Miten protestilistalle joutuu ja miten sieltä pääsee pois?

OmaVero-järjestelmästä lähti tammikuussa viesti kaikille negatiivisen verosaldon omaaville siitä, että maksamaton verovelka on siirtymässä ulosottoon. Ilmoituksessa oli mukana eräpäivä, johon mennessä verovelan suorittava välttyy julkiselta protestilistaukselta. Jos asianomistaja haluaa tai pystyy maksamaan koko jäljellä olevan verovelkansa pois kerralla, hän poistuu verovelkarekisteristä muutaman pankkipäivän kuluessa. Verovelkoja, jotka kuuluvat jo alkaneeseen yrityssaneeraukseen tai velkajärjestelyyn ei myöskään julkaista.

Omat tai yrityksen verotiedot voi tarkistaa OmaVero-palvelusta, jonne voi helposti kirjautua Katso-tunnuksilla, verkkopankkitunnuksilla tai sirullisella henkilökortilla. Tässä uudistetussa Verohallinnon palvelussa asiakas pystyy myös tarkastelemaan eri verolajeja ja niiden mahdollisia erääntyneitä saldoja sekä anomaan niille maksujärjestelyä.

Protestilistalle joutuminen voi vaikeuttaa yrityksen toimintaa monin tavoin. Nyt onkin hyvä aika sopia maksujärjestelystä tai vaihtoehtoisesti hoitaa maksut ajan tasalle!

Tilaa maksujärjestely saman tien
[contact-form-7 id=”2202″ title=”Protestilomake”]