Ilmoituskanava pakolliseksi keskisuurille yrityksille joulukuussa

Ilmoittajansuojalain mukainen Whistleblowing-kanava on ollut pakollinen yli 250 henkilöä työllistäville yrityksille vuoden 2023 huhtikuusta alkaen. 17.12.2023 alkaen velvoite koskee myös 50 – 250 henkilöä työllistäviä yrityksiä.

EmCe Whistleblowing -ilmoituskanava tarjoaa helpon tavan täyttää EU:n whistleblower-direktiivin vaatimukset. Palvelu on saatavilla kaikenkokoisille yrityksille ja tarjoamme kattavan palvelukokonaisuuden varmistaaksemme asianmukaisen prosessin turvalliseen ja anonyymille väärinkäytösten ilmoittamiselle.

Mikä on whistleblowing?

Vuonna 2019 voimaan tullut EU:n whistleblower-direktiivi velvoittaa yrityksiä tarjoamaan anonyymin ilmoituskanavan väärinkäytösten ilmoittamiseen sekä henkilöstölle että useille ulkoisille sidosryhmille.

Whistleblowing-ilmoituskanava on järjestelmä, joka mahdollistaa henkilöiden tai työntekijöiden ilmoitukset epäeettisistä tai laittomista käytännöistä organisaatiossaan.

Kanavan kautta ilmoitettavat väärinkäytökset voivat olla esimerkiksi: korruptioepäily, rahanpesu, tuoteturvallisuus, ympäristökysymykset ja työoikeuksien rikkominen.

Ilmoituskanavan tarkoituksena on edistää avoimuutta ja vastuullisuutta organisaatiossa.

Lue lisää EmCe Whistleblowing-ilmoituskanavasta!

Ota yhteyttä ja kysy lisää:

Fredrik Sandberg
Inhouse Sales Specialist, Tilitoimisto Administer
fredrik.sandberg(a)administer.fi
puh. +358 400 127 822

Facebook
Twitter
LinkedIn