Veronpalautus voi jäädä kokonaan saamatta uusien verojen takia

Suurin osa suomalaisista saa veronpalautuksensa elo- tai syyskuussa. Veronpalautuspäivä on yleisimmin joko 6.8. tai 4.9. Palautukset voivat jäädä kuitenkin kokonaan saamatta, sillä verottaja käyttää osan palautuksista suoraan verojen maksamiseen.

Jos verovelvollisella on maksamattomia veroja tai veroja, jotka erääntyvät pian verotuksen päättymisen jälkeen voi veronpalautus voi jäädä saamatta tai tilille voidaan maksaa veronpalautusta eri summa kuin verotuspäätöksellä on ilmoitettu. Tyypillisesti tämä johtuu siitä, että verottaja on käyttänyt veronpalautusta esimerkiksi ennakkoveron maksamiseen. Veronpalautusta käytetään verojen maksuksi asiakkaan omasta verotuksen päättymispäivästä lähtien seuraavan kuun 4. päivään asti.

Oman verotuksensa päättymispäivän sekä veronpalautuksen maksupäivän tai jäännösveron eräpäivät voi tarkistaa paperisesta verotuspäätöksestä tai Omaverosta.

Veronpalautuksen maksupäivä voi olla myös muuttunut. Jos veroilmoitukseen on tehty muutoksia, eli ilmoitettu esimerkiksi matkakuluja tai kotitalousvähennykseen oikeuttavia kuluja siirtyvät maksu- tai eräpäivät myöhemmäksi. Myös esimerkiksi puolison tekemät muutokset omaan veroilmoitukseensa voivat lykätä päivämääriä.

Lue lisää